zaterdag 2 maart 2013

Frivolité workshop dag Tiel


Vandaag was er weer de voorjaarsbijeenkomst van de Frivolité(k)ring, ik kwam er gisteren pas achter dat het vandaag was, en had nog een afspraak in de ochtend - maar gelukkig kon ik er toch nog even naar toe. Mijn zusje was mee. En dit keer waren er workshoppatroontjes met guimpehaakwerk. Hier zie je links mijn werkje en rechts dan van mijn zusje. Het lichtere kleurtje in het midden is guimpe, eromheen 'gewoon' frivolité. Guimpen doe ik ook graag, en ik had al eens een patroon uitgeprint in de combinatie met frivolité, maar dat was er nog nooit van gekomen. Ik vond dit dus super leuk!


Mijn boekenlegger is ook al af (bij mijn zusje thuis afgemaakt). Ik gebruikte Saba 20/3 als garen en heb het met spoeltjes geknoopt. Had natuurlijk ook met de naald gekund, die had ik wel bij me. Een van de bestuursleden had een heel slim guimpevorkje gemaakt voor dit fijne werk. En ik moet zeggen... dit smaakt echt naar meer!


Natuurlijk hebben we niet alleen zitten knopen, er waren ook de nodige frivolitéwerkstukken te zien, boekjes door te bladeren, bij te kletsen met bekende frivolitésters... en te winkelen bij Hanke Hofstra (Heikina de Ruijter). Toch mijn collectie in dikte 40 aangevuld met deze bolletjes Lizbeth. En ik viel voor dit boek uit Estland, ja, je ziet het goed, het is een kantklosboek. Er staan zulke leuke ideeën in voor sieraden, en heel duidelijke foto's, waardoor je goed kunt zien wat de garens doen...

6 opmerkingen:

 1. Wat is dat toch weer mooi gemaakt.
  en guimpenhaken is idd ook erg leuk
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie boekenleggers hebben jullie gemaakt. Dat kantklosboek vind ik heel erg interessant. Kanten sieraden, dat moet wel heel erg gaaf zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om guimpewerk te combineren met frivolité! Ik had er nooit aan gedacht. Een prima combinatie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zul jij blij zijn geweest dat je je op tijd deze leuke dag herinnerde!
  De workshop ziet er heel mooi uit, leuke combinatie van technieken! Je aankopen beloven ook weer veel om naar uit te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi en wat een fijn werk is dit
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!