dinsdag 15 juni 2021

Schoolvakantie

Ik begreep dat het in Nederland nog even duurt, maar hier was vrijdag de laatste dag, en dat is hier in Zweden een bijzonder moment. Veel ouders vinden het jammer dat het al weer niet gevierd kan worden, maar aangezien wij het nog niet meegemaakt hebben, missen we niks. Het was leuk om te zien hoe alle kinderen op hun mooist naar school kwamen en toen ik tegen half 10 (ze beginnen om 8.10) dochter mocht ophalen waren de grotere kinderen nog aan het zingen met een van de leerkrachten in klederdracht die gitaar speelde. Uiteraard ging er ook een klein bedankje voor de juf mee. Dochter tekende op een lapje stof en ik borduur de dat in de door haar aangegeven kleuren. Een onderzettertje voor de koffiemok. 

En nu heeft ze bijna 10 weken vakantie. De meeste ouders hebben 4 weken zomervakantie. Langzaam maar zeker mag er weer iets meer en thuis is er ook altijd genoeg te doen, dus we vermaken ons wel. 

3 opmerkingen:

  1. Mooi afscheids presentje. De onderzetter is erg leuk bedacht en uitgevoerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lange vakantie. Leuk om via jou al die Zweedse gewoontes te leren kennen. Leuk cadeau voor de juf hebben jullie gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een lange vakantie! En heel erg leuk, het cadeautje!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!