donderdag 30 mei 2019

Mini speelhuisje


Voor de lange reis naar Nederland leek het me leuk iets compacts te maken wat dochter een poosje kan bezighouden. Wat inspiratie opgedaan op Pinterest en andere websites, en toen alles aan de kant gelegd en gaan tekenen.


Dochter heeft veel fantasie, dus een paar figuurtjes met een omgeving waarin ze van alles kunnen doen, zou super zijn. De basis is vilt, hier en daar aangevuld met andere stofjes of lintjes. Grappig detail, het tule jurkje van het popje is gemaakt van een stukje te klein geworden rok van dochter.


Ze vindt eenhoorn geweldig, dus die moest ook in het huisje.


Nu had ze hier en daar toch wel iets gezien van wat ik aan het maken was, alleen de afwerking niet, maar de laatste pagina was nog helemaal leeg toen ze die voor het laatst zag. Ze wil heel graag cavia's, en op zich vinden we dat wel oké, dus leek het me leuk haar te verrassen met deze mini cavia's van vilt. Ik ben zo benieuwd wat ze ervan vindt!


Ik ben er al met al wel een heel tijdje zoet mee geweest, maar zo leuk om dit helemaal zelf te doen, van ontwerp tekenen tot materialen uitzoeken en uiteraard het maken zelf, stap voor stap, uitvoeren wat ik bedacht, en ondertussen nadenken over de volgende stap en hoe bepaalde probleempjes op te lossen. Ik heb echt genoten van dit hele proces.


Ook voor in de keuken voegde ik nog wat mini dingen toe voor het rollenspel. Bordjes en bekers, een pakje melk, een pizza en boterhammen. 


Ik schrijf dit berichtje voor we gaan, intussen zit het huisje ingepakt in een cadeautjestas voor onderweg. Als jullie dit lezen, dan zijn we als het goed is al gearriveerd op ons logeeradres. Misschien voeg ik nog toe hoe ze het vond.


--- ze was er super blij mee, ze had wel wat gezien van het maakproces, maar was helemaal blij met de nieuwe toevoegingen ---

7 opmerkingen:

 1. This is absolutely fantastic! Your daughter is very lucky and you are very talented. I would love to make something like this. The details are so charming! (My apologies for writing in English.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Corina,

  Wat heb je dit prachtig gemaakt, je dochter zal er blij verrast mee zijn.

  groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk. Daar zal je dochter veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love working with felt and want to make this! this is truly wonderful!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterend huisje, wat zal ze er blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend mooi! Echt een kunstwerk!
  Ik heb net ook je fotoverslag bekeken en gelezen, maar je meldt niet of het huisje in de smaak viel. Ik ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!