zondag 15 januari 2017

Sneeuw in de tuin


Vrijdagochtend toen we opstonden was dit ons uitzicht uit de keuken. Ik ben dol op sneeuw, zelfs als ik er met de auto op uit moet. Het dooide al toen ik de auto sneeuwvrij maakte. Toen ik 's avonds na het eten nog even buiten kwam, sneeuwde het weer met grote vlokken en bleef het even liggen. Snel de meegekregen slee uit de auto gehaald en een rondje met dochterlief gemaakt. Gelukkig maar, want een uur later was het meeste al weer weg.


Gisteren was er maar een klein beetje meer over, helaas, ik had best nog meer met dl in de sneeuw willen spelen/wandelen/sleeën.


Hier en daar nog een klein beetje over. En onder de sneeuw gaan planten gewoon hun gang, en ontdekte ik al allerlei bloeiende planten. Het viooltje bloeit gewoon door.


Deze Helleborus begon met Kerst al te bloeien en bloeit nu volop. De andere Helleborusen, vooral oriëntalis die het goed doen op klei beginnen net tevoorschijn te komen.


De primula bloeit ook al van voor de Kerst en gaat gewoon door.


De winterjasmijn heeft het te koud gehad, alle gele bloemetjes zijn verdwenen. De viburnum doet  z'n best, die heeft er niet zo'n last van.


De eerste sneeuwklokjes piepen boven de grond. Her en der zag ik ook al wat krokusblaadjes.


En grappig hé, hoe de smeltende sneeuw van de glijbaan gleed:


4 opmerkingen:

 1. Mooi he Corina! Heerlijk voor de kids. Hier ligt niet zo veel helaas.
  Groetjes
  Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's, vooral die laatste :)
  Ik heb ook geen hekel aan de sneeuw, nog een fijne zondag :)
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! Hier ligt de sneeuw nog altijd en ik vrees dat er vannacht misschien nog zal volgen. We maakten vandaag een leuke sneeuwwandeling.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er was best veel sneeuw bij jullie gevallen! Mooi gezicht hoor ...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!