woensdag 2 april 2014

Bezig op woensdag ...


Prachtig weer en een dagje vrij, zonder afspraken... lang geleden - en wel heel lekker! Ik heb me na een rustige start lekker buiten genesteld. Gauw nog wat huiswerk maken voor zaterdag...


Het lichtgroene stukje linnenslag maakte ik een tijdje terug al af, en nu begon ik aan de andere rechte strook.


Ik vrees dat ik dit strookje niet meer af krijg voor zaterdag. Stiekem hoop ik van wel, want zaterdag in de les wil ik graag het roze gaan toevoegen, zodat het echt een lentewerkje wordt.


Voor inspiratie hoef ik niet ver te gaan.


En laat je dan even je stoel in de steek, krijg je dit...


En ik had behoefte aan een breiwerkje wat ik ook kan doen als ik op de bank lig, wel met een patroontje, maar niet te ingewikkeld, zodat ik het (hopelijk) na een paar herhalingen uit m'n hoofd ken. Even speuren op Ravelry leverde me DEZE op, en ik maakte zowaar eens een proeflapje.


Met dit stukje kon ik uitrekenen hoeveel steken ik op wilde zetten om een beetje een maat te krijgen. Het wordt dus een dekentje voor de kleine. Ik zag in de babywinkels slechts een paar leuke dekentjes, en die ik het leukst vond, waren gebreid - ja, dát kan ik zelf ook!


Hopelijk is het garen voldoende, steken zijn opgezet, dus hier kan ik nu lekker aan verder tijdens m'n rustmomentjes.

En nu gauw weer naar buiten!

3 opmerkingen:

 1. Wat een gezelligheid in je tuin! Lekker hoor, zo'n rustig dagje. Je weet je altijd goed te vermaken, merk ik.
  Leuk garen heb je gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig fruitboompje bloeit daar bij jou, kersen? Bij mij zijn de blaadjes nog niet eens verschenen, ze zitten in dikke propjes te dringen om tevoorschijn te komen. Je tulpenboom staat er ook prachtig bij.
  Succes met je kantwerk, ik hoop dat je het randje afkrijgt. Leuk dat jezelf een babydekentje gaat breien, dat kun je inderdaad heel goed zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kantkloswerkje wordt mooi, lekker rustig in de tuin handwerken, zooo plezant! Je dekentje wordt vast weer een prachtig werkje aan het proeflapje te zien en je hebt mooie kleurtjes gekozen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!