woensdag 11 augustus 2021

Speurtocht bij Rosendalstuga (Sandvik)

 


Een 'tipspromenad'  is heel populair in Zweden, of in elk geval in onze omgeving. Een wandeling waarbij er onderweg meerkeuze vragen zijn, die je dan kunt beantwoorden met 1 X of 2 (vraag me niet waarom het niet gewoon A B C is...) En Burseryds - Sandviks Hembygdsförening had vorig jaar zo'n wandeling uitgezet bij de watermolen in Sandvik, en dit jaar vanaf deze Rosendalstuga. 


Het huisje schijnt altijd open te zijn (we waren er alleen nog maar langs gekomen), daarom van plan deze wandeling te doen. Las ik vrijdag ineens dag ze 'm weghalen deze maandag, dus zijn we na het eten nog even geweest. (Niet het beste idee van de wereld om dan half open schoenen aan te trekken als de muggen wakker zijn...)Ze hadden kinder- en volwassenvragen. Die laatste waren wel een tikkie te moeilijk, maar gelukkig hadden we een kind bij ons, dus we konden gewoon lekker de kindervragen doen. Die kon ze nu ook al gedeeltelijk zelf lezen. Leuk om eens in een nieuwe omgeving te lopen, met een pad wat er normaal niet is. Een impressie:Anderhalve kilometer ongeveer, over geïmproviseerde paadjes, leuk en afwisselend. En onderweg speurend naar de vragen, en de houten eekhoorntjes (die ene echte hebben we maar niet meegeteld ;-) )
De aardappelkelder was er ook nog. Intussen is de wandeling dus weg, maar het is nog steeds mooi daar om eens een kijkje te nemen als je onderweg bent naar het kerkje van Sandvik bijvoorbeeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!