dinsdag 3 augustus 2021

Beukenbos

 

In Halland (ongeveer een drie kwartier hier vandaan) is een natuurgebied dat Åkulla Bokskogar heet (dat laatste woord betekent beukenbossen), en is een complex van verschillende kleinere natuurgebieden. Deze keer kwamen we in het deel dat Nabben heet.


Deze foto's zijn van 21 juli, toen was het nog best wel warm dus prettig om in de schaduw in het bos te lopen.


Dit was de route die we volgden, nu ben ik even vergeten hoeveel kilometer het was, maar aangezien we met een kind lopen, niet super lang.

Onderweg lekker snoepen van bosbessen!


Wat deze route bijzonder maakt is de vindplaats van de Bockstensman. Hier werd een veenlijk gevonden uit de 14e eeuw. Hij verblijft nu in het museum in Varberg, waar ik eerder al wel eens over schreef (link).
Voor de geïnteresseerden nog even het informatie bord. En links in de hoek ontdekte ik deze:


Intussen heb ik het label "touristinfo" toegevoegd, want ik realiseerde me dat deze verslagjes ook interessant kunnen zijn voor wie in de buurt op vakantie is. Nu nog alle berichtjes doorkijken om de passende berichtjes dit label mee te geven... Alle labels vind je terug aan de rechterkant, op alfabetische volgorde. Dus ben je benieuwd naar een bepaald onderwerp - die vind je daar in de lijst. Ook onderaan elk berichtje staan labels met link, voor het geval je meer wilt lezen over het betreffende onderwerp.


Ja, je ziet het, het bleef niet overal droog die dag. Kan ook niet in de 'fruntimmersvecka' - in die week zijn het vooral vrouwen die naamsdag hebben en historisch regent het elke dag in die week. Vanaf het begin van de metingen is het slechts 4x voorgekomen dat het niet regent in die week.
3 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!