woensdag 18 augustus 2021

Falkenbergs Hembygdsmuseum

 

In dit rode pand is het Hembygdsmuseum gevestigd. Ze hebben een mooi gevarieerde collectie, van stenen/fossielen, keramiek en voorwerpen die het verleden laten herleven.


Klederdracht details.


Er liep nu een tentoonstelling 'het construeren van dracht' over traditionele klederdracht en kunstzinnige interpretatie.Zoals we wel vaker zien in Zweden is de tentoonstelling opgenomen in de vaste collectie en staat verspreid over het museum. Vandaar de kostuums op de foto's...


Mappen vol patronen van traditionele klederdracht, wilde het dochter maar niet aandoen daarin te gaan neuzen...
Typische burgermeestersdracht, geen ketting maar een speciale hoed.

Voor mij als handwerkster was er genoeg te genieten!Die broche daar op de foto, met dat bordje erbij, is gemaakt van haar.Dochter was helemaal weg van deze kijkkastjes.... hebben we nog een keer wat te doen, denk ik...Bij doopkleding denk ik aan wit, maar dit mutsje is gedragen bij een doop.Een dame, Karin Johansson als ik me goed herinner, reisde graag en verzamelde dan ook kleding uit andere delen van de wereld, vandaar dit.
En nog een klein beetje Holland...


Gordijnen in Hallands borduurwerk.Tja, met een kind erbij bekijk en lees je alles niet zo uitgebreid meer als vroeger, en alles onthouden lukt ook niet meer, maar we hebben genoten. En daar gaat het om.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet eruit als een leuk museum. Die moet maar op ons lijstje denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi museum zeg!! Ik verwacht zo dat je ogen te kort bent gekomen. Leuk dat wij zo mee konden genieten :)
    Inderdaad de Crea 2021 of 2022 lijkt me ook echt iets voor jou om aan mee te doen, zo creatief als jij bent!! Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!