vrijdag 26 januari 2018

bezig met...


Al vanaf dat ik het bestaan van de 'marsma' ontdekte, wilde ik er een maken, en al snel na dat het nieuwe jaar begon, begon ik aan een echte 'marsma'. Het is een woord uit de Samische taal voor een  soort van naaitasje. Dit leek me zo handig en zo leuk om te maken. Ik ga het nu nog verder niet uitleggen, het zal wel blijken als het af is.


Met inspiratie uit het boek Helenes Yllebroderier (ja een Zweeds boek, over wolborduren) en een paar lapjes vadmal (een dikke geweven en vervilte wollen stof) kon ik lekker aan de slag. Eerst tekeningen gemaakt van hoe ik het ongeveer wil, en dan namaken op de vadmal met wollen draden.


De buitenkant is al een paar weken klaar (nou ja, vandaag maakte ik het bloemetje voor het paardje af), vandaag de rest voorbereid en klaargelegd met de kleurtjes om te borduren erbij (dat vergat ik steeds en dan zat ik 's avonds onder de lamp van welke kleur is dit nou, staat het nu wel of niet bij elkaar?) Dus nu kan ik weer lekker verder, en hoop jullie binnenkort het eindresultaat te kunnen laten zien.

7 opmerkingen:

 1. Nog nooit van zo'n tasje gehoord, maar de kennismaking is erg leuk. Wat een fijn werkstuk om je fantasie op los te laten. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love the decorations especially the horse 💖🐎💖 felt is fun 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooooo ik ben heel benieuwd, wat ik er tot nu toe van zie, zoals je zegt de buitenkanten, geweldig mooi 😍
  Ik ga eens naar het boek kijken waar je over schrijft. Heel veel plezier met het handwerken en fijn weekend. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt vast een mooi kunstwerkje.
  Veel plezier in het maken.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben nieuwsgierig hoe het gaat worden maar het ziet er nu al mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar word ik heel nieuwsgierig van. Het ziet er nu al veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben benieuwd hoe de rest gaat worden, maar ik vind dit al veelbelovend. Erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!