woensdag 15 juni 2011

Kippenavonturen


Gisterochtend bij het opstaan was er al een heel gekakel. Toch maar even gluren uit het doucheraampje - nou, ze lopen allemaal nog netjes in de ren, niks geks te zien. Kom ik beneden om een ontbijtje te maken - loopt Isa voor de achterdeur! Goed, dan eerst maar samen een kip vangen... Ging nog redelijk snel. Kip terug in de ren. Tja, misschien dan eerst maar even het voer bij vullen, na mijn eigen ontbijtje. Even snel wat aantrekken, kom ik beneden, zijn de katten heel onrustig... en ja hoor, Isa zat in de teil naast de achterdeur. Kip opgepakt en in de ren.
Goed, dan eerst maar de etensbak vullen - nou, ik weet niet wat ze zeuren, die is nog echt niet leeg. Toch maar vullen, een handvol graantjes in de ren als snoep en een krop geschoten sla als toetje. Nou, daar moeten ze het toch aardig mee kunnen doen. Terug naar binnen, er is nog wel tijd voor een stukje kantklossen. Toch zat ik niet echt op m'n gemak, dus maar weer naar beneden - Isa weer in de teil... Zucht. Kip opgepakt - hé wat ligt daar nou?!
Hmm... heet dat nou je ei niet kwijt kunnen? Goed, onze Isa heeft dus haar eerste eitje bij ons gelegd. Brownie is gaan ruien, dus dat zal nog wel even duren, en Blackie is net weer een paar dagen buiten nadat ze broeds geweest is, dus momenteel is Isa dus ook de enige eierleggende dame van het stel. 


Gisteravond dan maar het hok uitgebreid schoonmaken, wie weet kan dat haar verleiden haar eitje in het legnest te parkeren. Maar nee hoor, vanmorgen zien we weer dit:
Deze keer liet ze zich niet zo makkelijk vangen. Even maar laten lopen, kijken of ze weer de teil in wil. Nu koos ze een mand waar voorjaarsbollen en viooltjes intussen onzichtbaar zijn. Toen ze zich klem liep, haar weer gevangen en in de ren geplaatst en de mand bij ze gezet, wie weet neemt ze die dan.
Interessant is het wel, daar zijn ze het wel over eens. Maar Brownie is hier degene die erin zit, en een paar minuten later liep Isa weer erbuiten:
Intussen ook Isa's eitje van gisteren weer uit de koelkast gehaald en in het legnest gelegd. Bij de laatste keer vangen Isa ook in het hok geplaatst - wie weet legt ze haar eitje nu waar het hoort. Ik wacht af...

10 opmerkingen:

 1. grappig verhaal.. begrijp jij wat van die beesten? ik niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ondernemende dame :-)).
  Maar wat leuk zo een vers eitje! Ben benieuwd naar het vervolg!

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt het er maar druk mee op deze manier! Het zijn wel echt scharrel-kippen...maar JIJ moet er achteraan om je kippen weer bij elkaar te scharrelen! Maar toch is het wel heerlijk, ik geniet ook altijd van de kippen...en niet alleen van de eitjes!
  Veel plezier en ook succes!
  Groetjes,

  Tante Trijns

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zou er allemaal in dat kippenkopje omgaan..? Je krijgt het idee dat ze haar eitjes wil beschermen/wegstoppen... Misschien nog iets meer kortwieken, zodat ze niet meer zo gemakkelijk de ren uit kan? Ben benieuwd of ze toch nog op de juiste plek gaat leggen :) En ja, dit zijn natuurlijk wel echte scharreleieren, hè..
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihihi, ik vind het wel grappig! Het is net iedere dag pasen bij jullie, je kunt steeds weer eieren zoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een eigenwijze kippendame! Dat moeten wel hele bijzondere eitjes worden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk relaas over Isa! Lekker eigenwijs ook. Je kunt trouwens ook nep(kalk)eieren kopen en die de eerste tijd in de legnesten leggen, dat werkt ook vaak. ( anders ben je steeds je echte eitjes kwijt, of ze raken kapot)
  Succes en hou ons op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk zo'n eigen wil. Je bent er maar druk mee. Het was prachtig om te lezen en ik vindt het bijna jammer dat wij geen kippen hebben. Maar ja ik niet niet dat ik vrienden met mijn buren maak als ik ze aan zou schaffen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar heb je je handjes aan vol Corina, gezellig zo een eigenwijze kip!!
  Ga je die eitjes ook opeten, of zijn ze bevrucht?
  Knuf Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!