vrijdag 10 juni 2011

Make-over van een topje, kippen en rabarber


Bovenstaand topje kocht ik een aantal jaren geleden, ik droeg het wel, maar niet vaak. Bij nader inzien vond ik het niet goed vallen, vooral het bovenstuk. Kennelijk heb ik een wat grotere cupmaat dan de modelletjes voor wie het ontworpen is... Al snuffelend in m'n bakje met kantjes vond ik iets geschikts. Ik denk dat ik nu het topje vaker dragen zal. Zonder de kantjes zag het er zo uit:
Tja, dat t-shirt van wat onder de oude versie hangt toont het topje beter, maar die zit inmiddels in de wasmachine!


Ik was nog vergeten jullie te melden hoe de nieuwe kippen zijn gaan heten. Dank je wel voor alle leuke suggesties! Aangezien we met de kippen toch wel een andere band hebben dan met de andere dieren, houden we het maar simpel en gaan we voor Isa en Brownie (hadden we zelf ook al bedacht voor die tussen de suggesties stonden). 


Dus hier is Brownie (de donkerste van de twee):


En dit is Isa:
Ze zijn intussen aardig gewend, we hebben ze al een heel tijdje niet meer hoeven te vangen, een van de twee zat al gezellig met Blackie op het legnest... alleen eieren leggen... nee, dat doen ze nog niet. We denken dat ze nog niet helemaal klaar waren met de rui, want bij het kortwieken zagen we wat nieuwe veren aankomen. Dus we wachten nog maar even af. En Blackie is weer eens broeds, dus geen verse eitjes. Die gele (tja, wederom is zij de enige naamloze kip) legt maar heel af en toe, als Blackie het langere tijd volhoudt.


Enne over de rabarber: mij is altijd geleerd dat je tot de langste dag mag oogsten van de rabarber, daarna moet je 'm met rust laten, zodat de plant voldoende energie kan opslaan voor het nieuwe seizoen. Bijzonder hè, dat zo'n plant in de winter volledig verdwenen is (op een paar neusjes na) en dan in het voorjaar zo groot wordt:4 opmerkingen:

 1. Hoi Corina,

  Dat heb je prima op je eigen manier opgelost met het topje,wat een leuk broderiekantje toch kan doen.

  De kippen voortaan aangesproken kunnen worden met namen die ook nog eens goed bij elkaar passen;-)

  Enne.....ik weer iets wijzer geworden ben wat de rabarber betreft.
  Ja, als je thuis opgegroeid bent met fruit en groenten op het land dan weet je gewoon wanneer het de geschikte tijd is om te oogsten en wanneer niet.
  Het enige wat ik weet dat je beter geen zomergoed kan zetten voor ijsheiligen en dat er geen asperges meer gestoken worden na Sint Jan(24juni)en dat de pruitjes en boerenkool het lekkerste smaken als er 'n nachtvorst overheen gegaan is.

  De groeiwijze van de Hosta's verrast mij ook elk jaar weer,in de winter kaal stuk grond en in de zomer een grote groene oase van bladeren en lange stengels met bloemkelkjes.

  Fijn weekend!
  Lieve groeten,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig gedaan om het topje zo aan te passen. Ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk opgepimpt het topje! Ik vind het er beslist mooier op geworden, nog even afgezien van de maat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ga de tip van de rabarber onthouden voor de wederhelft, die is er altijd ergg druk mee. Je bent lekker bezig, respect!
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!