vrijdag 17 juni 2011

Wikkelbroek, hulp en kippen


Laatst had ik toch zo'n nieuw tijdschrift gekocht, de Simplicity Naaimode? En nu mijn gilet af was, was ook de weg vrij voor het volgende project. Ik wilde heel graag de wikkelbroek maken uit dat tijdschrift. Ik had nog stof liggen, bedoeld voor een ander patroon broek, maar daar zag ik erg tegenop. Dus nu heb ik die wikkelbroek ervan gemaakt. Je kunt het niet echt goed zien op de foto, maar de paarse stof heeft rode geborduurde stroken. De stof was 3 meter (als ik mij goed herinner een aanbieding op de markt, 3 meter voor een tientje, kan al wel zeker een half jaar geleden zijn, als het niet meer is.) Ik had al een patroon voor een topje klaarliggen om uit deze stof te maken, die paste nog net met de strepen horizontaal, dus die ligt ook weer geknipt klaar. Ik heb ook nog zo'n lap in het groen. 


Ik begon er vorige week vrijdag aan, maar bleek niet voldoende patroonpapier te hebben. Toen eerst maar een topje uitgeknipt die ik al eerder eens had uitgetekend. Erg gezellig:

Je vroeg je af waar die rooie kater was... nou eh... de emancipatie is nog niet doorgedrongen in de kattenwereld, dus meneer houdt zich niet bezig met naaiwerk!En de kippen? Tja eh...
Het tweede eitje ging weer gewoon in de plantenbak... Gisteren (na weer een paar keer vangen) bedacht ik me dat ze wellicht geruid had en dus nieuwe vleugelpennen heeft. Dus bij de laatste keer vangen haar weer gekortwiekt. Het leek te helpen, maar toen ik net buiten een foto wilde maken van m'n broek liep ze weer achter het huis. Deze keer ging het vangen makkelijk, sneetje brood mee en ze kwam zelf al!


Zelfs de buurkat komt kijken wat hier nou voor een raar ding op twee poten rond loopt:
Oh, en de eitjes... een haan heb ik niet, dus laten uitbroeden heeft geen zin. We eten ze gewoon lekker op!

6 opmerkingen:

 1. Mooie broek!!
  En handig die hulp tijdens het maken :-).
  Heerlijk die ondernemende kip,ha,ha

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hé ! die is goed gelukt ! ik ben ook al een paar weken aan het bedenken of ik het zou durven om zelf een broek te maken en ik heb dat boekske ook... maar ik heb nog niet beslist ;)
  Wat een beestenboel daar trouwens ! gezellig !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke broek is het geworden. En dat lopen over je stof en patronen van katten herken ik erg. Wat ze daar toch aan vinden. Ze kunnen heel erg in slaap zijn maar als dat tevoor schijn komt dan zijn ze ineens weer wakker om te "klieren".
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nice projects, I love all the pictures!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie broek, hoor en zo te zien heb je goed hulp gekregen.;-)Ah, die stomme kip, is het niet geweldig!!! Het is wel niet de bedoeling, maar toch ontzettend leuk om te zien, toch.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke broek geworden Corina!
  Heb ook nog een wikkelbroek in de kast liggen, dunne spijkerstof. Ooit gekocht met de bedoeling er nog zo eentje te maken. Is er alleen nooit van gekomen.
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!