zondag 13 maart 2011

Patchwork en PaperPiecingMijn allereerste echte patchworkblok is af. Het is een blok uit het boek Patchwork Patronen van Karin Pieterse, genaamd 'windblown shadows' en meet 30x30 cm. Voor het eerst heb ik hierbij malletjes gemaakt en stof uitgesneden (anders knip ik alles). Aangezien ik de precisie van m'n naaimachine meer vertrouwde dan mijn eigen kunsten, is dit wel het eerste blok van de 'magic pillow'  dat ik met de machine naaide. Ik ben er nog niet helemaal tevreden over, misschien is dit ook niet zo mijn ding. Eerder deze week maakte ik dit veel kleinere tulpenblokje uit de map Patchwork & Quilten. Dit is weer 'gewoon' paperpiecing. Dan neem je het patroon over op, in dit geval, een luierinlegdoekje en gebruik je dat als ondergrond. Hierbij lukt het mij in elk geval beter om mooie hoekjes te krijgen. Het volgende paperpiecing blokje heb ik ook al uitgezocht en geknipt.


Een totaaloverzichtje?


Nou vooruit dan, dit is er tot nu toe (en ik ben nog bezig een frivolitéwerkje op een stofje te naaien, dan kan die ook meedoen):7 opmerkingen:

 1. Hoi Corina,
  Prachtig zijn je quilt werkstukjes, en ook de uiltjes zijn erg mooi.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ziet dat er mooi en leuk uit ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er erg leuk uit, Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi blok! En het geheel ziet er al mooi uit! Ben benieuwd hoe de rest zal worden!! WElke patronen en technieken je nog meer toe gaat voegen!

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wauw, wat een mooie verzameling heb je al gemaakt, erg knap en mooi gemaakt en zoveel verschillende technieken heb je gebruikt!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er leuk uit! Mooie blokken heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt heel mooi! Tja, met quilten moet je echt zorgvuldig werken, hoor. Anders gaat het aan alle kanten trekken. Beetje geduld moet je er wel voor hebben. Leuk dat het allemaal verschillende formaten zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!