dinsdag 1 maart 2011

FretjesNou, hier dan de beloofde frettenfoto's. Hier zie je Tippy, ons haantje de voorste, al is ze een meisje. Met het nagels knippen doen we wat vitaminepasta op het buikje, dan zitten ze tenminste stil. Dat is niet alleen handig voor het knippen, maar ook om ze helemaal na te kijken en op de foto te zetten, en om te wegen, zoals hier Tippy's zusje Foxy:
Ik kan me voorstellen dat je niet begrijpt hoe wij ze uit elkaar houden, maar daar twijfelen we nooit aan, Foxy is de lichtste van gewicht en donkerder van kleur dan haar zusje. Alleen als ze verharen, twijfelen wij ook wel eens, omdat ze dat ook niet altijd tegelijk doen, en dat Tippy met zomerjasje weinig groter meer is dan Foxy in winterjas. Je voelt het verschil natuurlijk wel, is het niet in gewicht, dan is het wel omdat Foxy je in het gezicht likt en Tippy af toe toch nog eens zachtjes bijt.
Deze bijzondere kerel is Daffy, hij is nu van alle fretten die we nog hebben degene die het langst bij ons is, en de enige die alle fretjes die we ooit gehad hebben, gekend heeft. Hij is een lieve, bijna sullige kameraad, die ook graag laat merken dat ie ons mag door een lik over je wang.
Daffy is de zwaarste fret die we hebben en weegt momenteel rond de 1200 gram. Die lage gewichten gaan het best met het keukenweegschaaltje zoals je ziet. In december was hij zwaarder, hij begint al wintervet te verliezen.
Hier is Stitch, die keek steeds maar weer weg van de camera. 
Kijk, zo zitten ze dan op schoot en kan ik de nageltjes knippen.en, last but not least, Stitch' broertje Milo. Knapperd hè?
(Je ziet vooraan nog een afgeknipt nageltje liggen, trouwens.) Zo, nu hebben jullie weer een compleet overzicht van onze beestenbende.

4 opmerkingen:

 1. Daffy wint deze show bij mij, wat een mooie kleuren. Leuk zo te zien hoe je dat met ze doet.
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige beestjes zijn het toch.
  Erg leuk om te zien.
  Groetjes en een fijne dag Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooie dieren heb jij allemaal Corina !! Das een hele geologie , hihi.
  Ze zien er allemaal goed verzorgd uit.

  Mercikes om weer een een deel van de patroonbeschrijving van je lace-deken door te geven.
  Nog een fijne avond :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!