dinsdag 12 juni 2018

Lost in time


Dit vond ik al zo lang een prachtig ontwerp, de Lost in Time van Mijo Crochet. Pas later kwam ik erachter dat de dame hierachter Johanna Lindahl heet en Zweeds is. Ik wilde graag een omslagdoek haken voor 's avonds op de bank en Zweeds oefenen, dus dit was wel een handige. Snel in de voorraad gedoken, de Zweedse versie van het patroon uitgeprint en dit is het geworden.


Ik wilde een lekker royale maat, zodat ik 'm makkelijk om kan slaan en hij me lekker warm houdt (indien nodig ;-) ) en dan niet steeds wegglijdt als ik beweeg. Nou dat is wel gelukt hè.


Met een mandje met verschillende garens in ongeveer dezelfde dikte begon ik te haken, eerst met 4,5 maar dat vond ik te compact worden, toen met 5, maar die haaknaald lag niet lekker in de hand, dus dan maar met 6. Ik heb bijna elke toer gewisseld van kleur. En regelmatig wat eindjes weggestopt, dat leek me niet zo leuk om voor het eind te bewaren...


Het patroon is in heel veel talen vertaald, ook in het Nederlands. Op de site van Mijo Crochet staat een lijstje met links naar het patroon in diverse talen. Ik heb dus de Zweedse versie gebruikt, en zoals je ziet ging dat prima.

5 opmerkingen:

 1. Echt prachtig! Knap dat je de Zweedse versie gebruikte. Zo is oefenen heel eenvoudig.😉
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je al de Zweedse taal aan het oefenen en dan nog wel meteen met handwerken. Je omslagdoek is prachtig geworden, daar ga je veel plezier van hebben. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleuren heb je gekozen. Het is een heerlijk patroon, ik heb hem ook een keer gemaakt.En wat een leuke manier van je Zweeds oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi en wat een prach1tige kleuren! Nu kun je het goed gebruiken als je daar woont!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!