maandag 17 juli 2017

Borduren


Op het moment ben ik vooral bezig met borduren. Nou ja, naast het haakwerk dat op de bank ligt voor als ik te moe ben. Kennelijk ben ik wel veel moe geweest, want het haakwerk schiet ook al lekker op. De laatste tijd had ik weer een paar rustige avondjes gehad, en heb ik weer wat tijd gestoken in borduren. Ik was bezig met heel leuk project, om een schootkussen zo aan te passen dat het super handig is voor handwerk, nav een pakket. Ik heb alleen de stofjes veranderd (uiteraard zou ik bijna zeggen), daar hoorde ook wat borduurwerk bij, maar dat was vrij Frans. Daar heb ik niet zoveel mee (al heb ik daar wel examen in gedaan). Ik heb een alfabet borduurboekje erbij gepakt, en na heel veel gepuzzel ben ik lekker bezig om 'n eigen draai eraan te geven.


En ik ben weer bezig met een Bloem van de maand, en voor het eerst borduur ik (o.a.) met een tot een draad getrokken hankie. Het borduurt niet heel makkelijk, maar het geeft een heel mooi effect, en een subtiele zijden glans.

Wordt vervolgd dus allebei...

2 opmerkingen:

  1. Very beautiful embroidery work,and fancy flowers too

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zulk borduurwerk doe ik niet, wel heel veel kruissteek, groot of klein, in 1 kleur of meerdere, maar dit soort borduurwerk heeft iets sierlijks vind ik.
    Grtjes, rita

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!