donderdag 9 juni 2011

Kantklossen en taart


Goede combinatie, toch? Intussen ben ik al wel weer ietsje verder dan op deze foto, maar goed, het eerste hartje van het hartenkleedje komt tevoorschijn. Hier ook de eerste vlechtjes met picotjes in beeld. Ze worden wel steeds netter. Ik ben wel tevreden over het effect van het verkleurende garen van de loper. 


In de Bloemen & Planten van mei stond een recept voor rabarbertaart. Ik wilde die afgelopen weekend al maken, maar de rabarber lag na die buien zo plat en zover zitten we niet meer van de langste dag af dat ik het niet goed durfde. Volgens mijn vader kon ik er nog prima van eten, dus gisteren toch maar aan het bakken. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n bakster, maar dit recept is zeker voor herhaling vatbaar. En ik vond het nog wel leuk om te doen ook.


Dus ik ga genieten van mijn kopje (fair trade) koffie en zelfgemaakte rabarbertaart:



9 opmerkingen:

  1. Hmmmmmmmmmmmm, rabarber taart, wat doe je me aan om me zo lekker te maken.
    Stuur je even een stukje op hahaha.
    Wat een mooi harten kleed zal dat gaan worden, ik begrijp dat het kantklossen meteen vast aan het kleedje komt?
    Super joh, wel een werkje waar je je gedachten bij moet houden denk ik.
    Knuffels Chrissie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed en lekker uit Corina,je handwerk en je taart!!

    Ik mag op dit moment niet alles eten maar wel alles weten;-).........wat heeft rabarber eten met de langste dag te maken.....?? vertel....

    En heb je al namen voor de nieuwe kippen gekozen?
    Lees er niks meer over....
    er werden wel wat aardige suggesties aangedragen.

    Mooie Pinksterdagen!
    Groeten,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kantkloswerkje wordt steeds mooier en je taart ziet er erg lekker uit!
    Goed idee, ik heb het nog nooit geprobeerd!
    Groetjes Corina (viltcreaties)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rabarbertaart: nog nooit gezien of geproefd, maar het ziet er smakelijk uit. En wat een leuk effect heeft dat verlopende garen. Moet ik ook eens een keer uitproberen. 't wordt mooi hoor.
    Goede pinksterdagen!
    Rian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi,

    Had to have a look at your blog, I have become a follower, your lace looks as lovely as your tatting. I worked out that you were having a cup of coffee and a piece of rubarb tart,
    Have a nice day
    Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb geen verstand van kantklossen maar wel van taart; de rabarbertaart ziet er heerlijk uit. Kun je geen receptje plaatsen? Kan er ook nog wel bij op je leuke blog.
    Groeten, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  7. He Corina! Dat ziet er lekker uit zeg! Ook al ben ik niet dol op rabarber, als het in een taart zit moet het toch wel lekker zijn ;)

    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een KUNST Corina !!!
    Ben al dikwijls blijven stilstaan bij iemand die aan 't kantklossen was (Brugge). Maar hoe ik ook kijk naar al die bewegingen, ik snap er niks van.

    En Je rabarbertaart hé, die ziet er lekker uit ... mmmm !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WAt ben je toch super creatief Corina, en wat een mooi kantje gaat dat worden zeg.
    Heerlijk ziet je rabarbertaart eruit! Om in te bijten! Lekker hoor!
    liefs Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!