zaterdag 7 april 2018

Experimentjes met Teneriffe


Er zijn verschillende manieren om Teneriffe motiefjes te maken, een paar jaar terug heb ik er al wel iets mee gedaan (zie label) en ik had wel zin om dit weer op te pakken. Al langer geleden kocht ik bij Heikina.nl een startsetje voor Teneriffe en afgelopen november ging ik hier eindelijk mee aan de slag. Het leuke van dit rondje (en ik heb ook een vierkantje) is, dat je de maat zelf bepaalt, je kunt dus verschillende maten teneriffe motiefjes maken met dit ondergrondje. Ook is het makkelijk te zien of alle knopen op dezelfde afstand zitten. Erg fijn is de naald met het gebogen puntje. Maar op zich vergt het nog wat oefening, het leek best mooi, maar los geknipt viel het toch wat tegen.


Snel nog een keer proberen met wit, die werd al mooier, maar ook nog niet helemaal naar mijn zin.Doordat je de lengte draden op verschillende manieren bij elkaar trekt, komt er spanning op te staan. Het ondergrondje kan het goed hebben.


Daarna kwam het weer even stil te liggen, tot vandaag. Ik heb ooit een 'ding' uit de jaren '70 geleend van een handwerkvriendin, waar ik toen wel schik mee had en twee grote teneriffe motieven op maakte. En een tijdje terug kreeg van iemand wat handwerkspulletjes toegestopt, en laat daar nu ook zo'n ding bij zitten! Het schijnt uit Frankrijk te komen, en wordt 'fiorella' genoemd, er zat wel een Nederlandse vertaling bij, maar die is wel summier en waarschijnlijk vertaald door een niet-handwerkster.


Ik gebruikte een gewoon haakkatoentje (10) er kwam behoorlijk wat spanning op te staan, en ik maakte me wel wat zorgen of ik het motiefje eraf zou kunnen krijgen. Gelukkig leverde dit weinig problemen op en was dit motiefje wel naar tevredenheid.

Nu heb ik intussen ook een paar antieke metalen wieltjes... dus nu ben ik daarmee begonnen... wordt vervolgd dus!

3 opmerkingen:

  1. These are intriguing I see lots of them on pinterest 🌸💖🌸

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herkende het meteen als Tenerife. Ik heb hier nog een oranje met witte mal. Erg leuk ook om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!