donderdag 17 september 2015

Update Magic


Ik ben nu lekker op dreef met quilten, ik heb al regelmatig een uurtje gequilt 's avonds. Sommige blokken quilt ik heel eenvoudig, zoals deze, alleen langs de randen van het blok en langs het kleedje van frivolité. Eerst heb ik alleen langs randjes gequilt, zodat ik er een beetje in kon komen.


Ik dacht zelfs dat het mijn ding niet ging zijn, maar gelukkig was ik te eigenwijs om het met de machine te gaan doen, want gaandeweg gaat het steeds beter. En durf ik ook wat zichtbaarder quiltwerk te doen.


Dit blok heb ik eens heel dicht gequilt, de achtergrond dan tenminste. En voor dit blok geeft dat wel een leuk effect. De strook erboven heb ik met schuine lijnen gedaan. Wat verder naar rechts zit hetzelfde stofje, maar wil ik een ander quiltpatroon doen.


Uiteindelijk durfde ik ook dit blok aan, daar had ik een quiltpatroon op getekend voor het in elkaar naaien, en gelukkig ben ik er aardig in geslaagd het te quilten. Ik vond het zelfs leuk om te doen!


Terwijl ik quilt kijk ik naar volgende blokken en verzin hoe ik die wil gaan doen. Ik zie ook best dingen aan de quilt die niet helemaal netjes zijn en dan spreek ik mezelf maar toe dat dit een eerste quilt is, waarin veel blokken zitten waarbij de techniek voor mij nieuw was. Behalve een heel persoonlijke quilt, is dit ook vooral een leerproces en daarom vol imperfecties.


Soms schaam ik me een beetje, maar dan geniet ik toch ook weer van hoe het wordt, de veelzijdigheid waar ik zo van houd en van het proces van het quilten. Van de meeste projecten die er liggen lijkt deze toch het meest haalbaar om nog eens af te raken, dus hij krijgt wel een beetje prioriteit, naast het haken van de bloemetjes.

Klik op het 'Magic' label hieronder voor de eerdere berichtjes over dit project.

6 opmerkingen:

 1. Die Occhiarbeit ist sehr schön. Die genähte Decke finde ich wunderbar, ich beneide Sie um dieses Talent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. For a beginner this is fantastic and I had a teacher in high school that made us make different styles of quilts in each block.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het er geweldig mooi uitzien. De quilt wordt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig zo'n heel persoonlijke quilt vol dingen die je voor het eerst probeerde...
  Gelukkig ben niet achter de naaimachine gaan quilten, want dat is wel zo anders... Er gaat niks boven handquilten, dat is puur met af en toe onvolkomenheden en daarom zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Corina, vooral doorgaan met quilten! Het wordt er zoveel mooier door. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie blokken heb je daar en de kleuren. Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!