zaterdag 12 september 2015

Souvenirs uit Zweden


Dit keer (behalve een paar steentjes en schelpjes) allemaal handwerkerige souvenirtjes meegebracht. Dit vond ik op de laatste dag bij de enige supermarkt in het dorp waar we nog niet geweest waren (er waren er 4). Het kostte dus wel de nodige moeite een handwerktijdschrift te vinden. Maar bij de Coop hadden ze er drie, alledrie mooie luxe uitgevoerde bladen. In dit blad vond ik de patronen het leukst, hoewel ik nog niet zeker weet of mijn Zweeds al toereikend is om het ook te kunnen lezen...


En dit stapeltje komt van een loppis (rommelmarkt) in Sjöbo. We waren er op zaterdag net voor elven, bleek dat ie om 11 uur al weer dicht ging. Maar ze hadden er wel een heel mooie textiel kraam en we zouden de volgende zaterdag pas later op de dag vertrekken, dus we moesten nog even terug.


Twee pakketjes met restjes scandinavisch garen, met nog een patroontje erbij, maar dat zal ik waarschijnlijk niet maken, een stukje lichtgroen linnen, en een heel fijne stof waarop al stukjes geborduurd zijn.


De kleedjes heb ik uit deze stapel gevist. Veel ontzettend fijn handwerk. Erg mooi! Er was niks geprijsd, dus geen idee wat ik zou moeten betalen. Bleek niet veel te zijn, dus ik had een beetje spijt dat ik niet ook wat gekloste kleedjes eruit had gezocht. Nou ja, wie weet ooit... wat ik wel heb laat ik later nog wel eens beter zien, anders wordt dit zo'n lang verhaal.


Bij een andere loppis kocht ik die eerste zaterdag dit restant van een Noors pakketje. Het schijnt gebruikelijk te zijn om als je een pakketje hebt gemaakt, de restjes garen bij het patroon te bewaren in het zakje. Tenminste, zo vond ik diverse restantjes bij diverse loppisar. Dit waren natuurlijk ook weer mijn kleurtjes, en ik vond het patroontje wel leuk... wie weet wat ik er nog eens mee maak.

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleedjes heb je gekocht. Heerlijk als de prijs dan ook nog mee valt.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kleedjes heb je gekocht. Heerlijk als de prijs dan ook nog mee valt.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die stapels stofjes en kleedjes,heerlijk om daar te struinen.
  En wanneer jij de gekochte garens gaat gebruiken zal je bij elk steekje terug denken aan jullie vakantie in Zweden.

  Fijn weekeind,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat doe ik ook altijd; een handwerktijdschrift kopen in het land waar ik op vakantie ben. Dat is toch een leuke herinnering!
  Wat een mooie spullen in de loppis, je had nog een keer naar binnen moeten gaan joh...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Looks like a good find at the market, wish I was there :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!