dinsdag 20 december 2011

Recept Pepernotenvla


Dit is wat wij graag maken van overgebleven pepernoten:


Maak custardvla van een liter volle melk (halfvolle kan ook, maar zit veel sneller vast aan de bodem van je pan). Gebruik de hoeveelheden op het pak custard voor vla (ik geloof 80 gram custard 40 gram suiker + een zakje vanillesuiker doe ik voor deze vla).


Als je de custard en de suiker aan de kokende melk hebt toegevoegd, breng je alles weer aan de kook, voeg dan een paar handenvol pepernoten (kruidnootjes) toe, wat kaneel. Op het laatst kun je ook nog wat hagelslag toevoegen.


Als je een hekel hebt aan een vel over je pap, strooi dan wat suiker erop, of dek 'm af met plastic folie. 


Ik vind 'm zelf warm al lekker, manlief eet 'm liever koud. Het kan dus allebei.


(Als je het geprobeerd hebt, hoor ik graag je ervaringen.)

3 opmerkingen:

  1. Grappig, dit recept kende ik niet, een goede oplossing voor de overgebleven pepernoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey joh. das nou niet leuk hoor.
    Je maakt me alleen maar lekker en er is hier geen pepernoot in huis meer te bekennen!!!!
    Nee hoor, reuze bedankt, ik zal hem eens maken van schuddenkbuikjes, dat is soortgelijk lijkt mij.
    Heerlijk!!!
    Knuffels Chrissie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt lekker! Helaas ook geen oude pepernoten meer hier in huis. gr Linda

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!