vrijdag 25 februari 2011

Hartje


Het hartje is af. Gisteravond het laatste stukje geklost, en de twee stukjes kant een klein beetje gesteven. Vanmorgen konden de spelden er uit en de beide stukjes door elkaar gevlochten. Het patroon was Deens en vind je hier. Ik lees geen Deens hoor, maar met een beetje fantasie kon ik er net de informatie uithalen die ik nodig had. 


Deze keer heb ik voor het eerst een hele slag langs de rand gedaan en het middendeel met linnenslag. Zo hoort het eigenlijk. Ik heb vier tinten DMC 80 gebruikt en een zilverdraadje. De twee delen afzonderlijk zagen er zo uit (sorry voor de rare kleuren, het was nog een beetje donker vanmorgen):



Het was een leuk projectje om te maken, en leerzaam. Nu 'kan' ik ook paren inhangen en uitleggen. Niet dat dat zo ingewikkeld is, maar wel prettig om een keer gedaan te hebben. Ik heb het blokkenkussen nog niet klaar, dus ik kan nog niet beginnen aan het hesje. Bovendien moet ik daarvoor nog leren om iets tijdens het werk aan elkaar te zetten. Dat moet dus zitten in het volgende patroontje dat ik uitzoek om te maken...


Maar eerst gaan we naar de Handwerkbeurs in Zwolle!

6 opmerkingen:

  1. Hoi Corina,
    Schitterend is je hartje geworden, heel apart.
    Groetjes Rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ontzettend leuk hart is het geworden!

    Groetjes
    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is een schitterend hart geworden! Love it! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat knap gemaakt zeg! k snap niets van het hele kantklossen en handwerken maar ik bewonder je dat je jezelf zoveel nieuwe dingen aan weet te leren en alles uitprobeerd, petje af! gr. Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het hartje is heel erg mooi geworden en je maakt goede vorderingen op het gebied van kantklossen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. this is beautiful! and thank you for the link to the pattern. I was able to google some translation but I'm not sure it will help.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!