dinsdag 12 januari 2016

Dinsdag Poppendag


Poppie oogde wel wat koud met haar mouwloze jurk, en gelukkig had ik het patroon voor het vestje al klaarliggen. Net als Poppie zelf en de kleertjes die ze al heeft is ook het vestje een patroon van Septemberspring. En net als we van haar gewend zijn, heel zorgvuldig beschreven. Ook een minder ervaren breister kan dit patroon maken.


Ik ben er wel lang mee bezig geweest, voor m'n gevoel, maar dat zal vooral komen doordat ik af en toe slechts een paar naaldjes kon breien. Ik heb het gebreid op naalden 2 en een bruine katoen die ik nog had liggen, zo'n ouderwetse dikke langwerpige bol, Durable? wat stug in elk geval, maar voor zo'n popje prima geschikt.


Op diverse blog kwam ik op dinsdag een poppenblogje tegen, en nu ik (als voormalig poppenhater) ook met poppen bezig ben, zo af en toe, vond ik het wel leuk om mee te doen.

Op de volgende blogs kun je vandaag ook poppennieuws lezen:

11 opmerkingen:

 1. I love her sweater, now I need one in my size :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte welkom op de poppenblog! Je zal merken hoe leuk het is om met de poppen te spelen en verhaaltjes te maken, het werkt trouwens verslavend. Je maakte een pracht van een popje en ze kreeg een heel leuk vestje van je!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte welkom op de poppenblog! Je zal merken hoe leuk het is om met de poppen te spelen en verhaaltjes te maken, het werkt trouwens verslavend. Je maakte een pracht van een popje en ze kreeg een heel leuk vestje van je!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie pop en wat een leuk warm kasje heeft ze aan. Je borduurwerk wordt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk poppenblogje, Corina! Mooi jasje heb je gemaakt.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk poppenblogje, Corina! Mooi jasje heb je gemaakt.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterend vestje heb je gebreid, Corina. Leuk model en ook nog een ajoursteekje in de panden!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk vestje zeg, dat opengewerkte randje vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een dot
  Groetjes uit Zweden en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk!
  Mijn buurvrouw in Nederland breide poppen volgens het boek van Arne en Carlos. Zulke leuke poppen en alle meiden (sorry stereotiep gevalletje) van de straat kregen een pop voor de verjaardag met kleertjes. Zo leuk om mee te spelen. Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig Corina!
  Dankjewel voor je compliment voor het patroon. Ben er blij mee!! Het breipatroontjes schrijven is voor mij een nieuwe uitdaging. En dan is het heel fijn om te horen dat het duidelijk is. En ook zoals ik hoopte duidelijk voor een beginner. Fijn om dat te horen van een zeer ervaren handwerkster! Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!