vrijdag 18 februari 2011

Lente


Deze foto maakte ik woensdag en wilde ik jullie niet onthouden. Deze helleborus kocht ik op de gok, ik wist niet hoe hij zou gaan bloeien, dat weet je nooit met de helleborus orientalis. Maar echt misgaan kan dat natuurlijk nooit, hoe ze ook bloeien, mooi zijn ze altijd. Ik heb 1 helleborus niger, maar aangezien men zegt dat de orientalis beter tegen kalkrijke grond kan (wat wij hier wel hebben op de klei!), kies ik voor die. Deze staat in een grote pot (teil), de andere in de tuin, maar meer aan de noordkant, die zijn dus nog niet helemaal zover.


Dit stukje tuin heb ik woensdag aangepakt:
Alle dode rommel eruit, en nog wat vaste plantjes en late bollen erin, die bollen zouden rond juni moeten gaan bloeien. Nu genieten we  hier in elk geval vast van de krokusjes en irisjes.


Maar niet alleen in de tuin wordt het lente, ook in de webwinkel.
De winterspulletjes verdwijnen steeds verder uit de winkel, om plaats te maken voor de lente. Verder heb ik een nieuwspagina toegevoegd, en een paar aanbiedingen. Tja, je moet wat proberen, hè.

2 opmerkingen:

 1. Ja, woensdag was een prachtige dag om iets in de tuin te doen....
  maar ik had even wat anders aan m'n hoofd.

  Maar het prille voorjaar zie ik ook hier in de tuin ontluiken en er komen vast nog veel van die mooie dagen als afgelopen week.

  De Helleborus staat heerlijk in het zonnetje....
  en zeg nou zelf....wie geniet daar niet van.

  Fijn weekeind!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Corina, de lente is in zicht. Ik ben dus aan de lente quilt begonnen vanmiddag. Morgen het handwerk afmaken, dan kan die hangen.
  Ik heb ook zin in de lente, maar nu word het nog ff een beetje koud, helaas.
  Leuk je webwinkeltje! O, ik vond ook nog basis uitleg over Frivolité, ligt bij mijn spulletjes voor morgen;) wie weet:D
  liefs Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!