dinsdag 5 oktober 2010

Biscornu-projectje


Op een clubje voor intuïtief handwerk waar ik lid van ben, loopt een leuk projectje. We maken met z'n alleen een biscornu die bestaat uit 15 deeltjes. Ik heb dit weekend mijn twee deeltjes geborduurd. Het idee komt oorspronkelijk van dit blog. Aan beide patroontjes heb ik wel een kleinigheidje veranderd.


Maf, op de foto lijkt het heel wat, maar het zijn echt maar kleine borduurtjes. Het voorgeschreven garen (DMC 115) is een overloopkleur van licht naar donkerrood. Ik ben gewend om wanneer ik begin met een nieuwe draad een enkele te nemen en die dubbel te vouwen. Bij dit garen gaf dat wel een grappig effect, waar je begint hebben beide draadjes dezelfde kleur, maar hoe korter je draad wordt, hoe meer verschillend de beide draadjes zijn van kleur.


Bij het tweede motiefje heb ik daarom met een echte dubbele draad gewerkt, waardoor het hele draadje verkleurt. Ook heb ik geprobeerd het midden wat lichter rood te houden en het buitenste donkerder.

Ik vond het erg leuk om te doen, en wellicht maak ik ooit nog eens het hele patroon. Deze lapjes worden in elkaar gezet, en dan verloot onder de deelnemers.

7 opmerkingen:

 1. leuk he deze biscornu's! en vond het ook een leuk borduurtje tussendoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk projectje Corina, deze biscornu.
  Ben benieuwd naar het resultaat.
  Groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Biscornu's blijven leuk om te maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Corina,
  Wat leuk, ik ben ook met een biscornu bezig.
  Maar dan uit twee lapjes.
  Je andere werkstukken zijn ook prachtig.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi! En dat het maar zo klein is. Ik ben wel even gaan kijken wat een biscornu is, want dat wist ik echt niet. Zo leer je nog eens wat! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!