maandag 11 oktober 2010

Tuin in de vroege herfst


Vorig jaar was dit nog een onkruidhoekje, nu is ie lekker vol gegroeid. En ik ben er wel tevreden over, de combinatie pakt mooi uit. Die euonymus (gelige struik) stond er al, en ook al is-ie niet m'n favoriet, ik vond het toch ook weer zonde om 'm weg te halen. Nu de salie er zo mooi tegenaan groeit, en aan de andere kant ook een grijs/blauwe plant staat, 'staat' het toch wel.

Het is dan wel steeds meer herfst, met 's ochtends langer donker, 's avonds hebben we het eten maar amper op voor de kippen op stok gaan, maar er bloeit nog genoeg in de tuin. (Ik ben bijna geneigd te denken dat er in juli minder bloeide dan nu!)


De cyclaampjes laten zich niet tegenhouden door het grote blad van een uitgezaaide toorts (verbascum). Dit is nu het tweede jaar dat ze er staan en bloeien mooier dan vorig jaar.Ook de Japanse wasbloem doet het goed. Hij heeft een schaduwplekje gekregen en zo te zien houdt ie daar wel van.

Dit jaar had ik ook m'n eerste appel- en perenoogst. Welgeteld vier appels (Elstar) en wel 10 peren (Doyenne du Comice) - zo lekker!

4 opmerkingen:

 1. Die cyclaampjes......♥! En al een leuke opbrengst van je appel- en perenboompje zeg. Bij ons nieuwe huis zit een tuin die helemaal betegeld is. Dáár ga ik volgend jaar 'op los'! Ik heb er nu al zin in.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie tuin hoor, zo eentje wil ook wel. Alles is beter dan wat ik nu heb (niks, gewoon een 5 cm balustrade :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi uit Corina, leuk dat je je eigen fruit nu kon plukken. Dat smaakt natuurlijk veeeel lekker als uit de winkel!

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig staat je tuin erbij Corina, en wat goed dat je zomaar even al die namen opdreuteld!!!
  De bloemen staan er schitterend bij, knuffels Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!