vrijdag 29 oktober 2010

Herfstkleurtjes


Vandaag had ik m'n dagje niet, maar weinig vrolijkt zo op als een rondje tuincentrums, zelfs in oktober nog! Ik dacht niet veel bijzonders meer te vinden, maar ik ben gevallen voor deze hortensia, de Hydrangea serrata 'Bluebird', zoals ie officieel heet. Wat een geweldige herfstkleur, hé. En als ie nu, eind oktober, in een veel te kleine pot nog zo mooi kan wezen - dat belooft wat! In augustus volgend jaar zou ie er zo uit moeten gaan zien:


Bij een ander tuincentrum kocht ik een gele herfstframboos, dat was ik al zo lang van plan, en nu zag ik er een staan met de framboosjes er nog aan (super lekker, trouwens!)


Gek hè, dat je het gevoel kunt hebben dat er niet veel meer gebeurt in de tuin, maar als je dan zo een rondje maakt, ontdek je nog weer vanalles. Zoals de prachtige herfstkleur van m'n blauwe besje (in pot, want hier op de klei wordt 't niks, maar in de pot kan ik 'm lekker zure grond geven).


De kornoelje is nu ook zo prachtig rood, met al duidelijk zichtbaar de knoppen voor het volgende seizoen en op de achtergrond de callicarpa met z'n paarse besjes.


Molly is een echte buitenkat en het liefst dook ze bij elke schep het gat in wat ik aan het graven was voor de nieuwe planten. Nieuwe struik gelijk onderwerpen aan inspectie, meissie:


Moeder Spooky blijft ook graag in de buurt, en toen ik aan de buitenkant van het hekje langs liep, kon ze niet achterblijven, dacht ze (mooie actiefoto, hè).


Tja, nummer drie is niet zo'n buitenkat, die vermaakt zich liever binnen.


2 opmerkingen:

  1. Mooi is dat in een tuin dat er eigenlijk wel iets in beweging is. Ben heel benieuwd naar de hortensia volgend jaar, wat een prachtig blad geeft die nu in de herfst. Wat is de natuur ( en zijn die leuke katten) toch een blijvend wonder.
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn kinderen (vooral mijn zoon van 3) en ik zijn ook elke keer weer onder de indruk van de herfstkleuren.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!