maandag 1 maart 2010

Viltlichtjes


Een hoesje om een glaasje is zo gevilt, waxinelichtje erin... staat erg gezellig. Bij het rechterlichtje heb ik een sterretje van frivolité ertussen gelegd, speciaal hiervoor gemaakt van een stevig grof garen. Als het lichtje uit is, zie je 'm bijna niet, maar als het kaarsje brandt schijnt ie mooi door. Ik heb er punten aan gevilt en aan elke punt een kraaltje genaaid. Het andere potje heb ik gekregen, daar zat ooit een schoefdop op, die rand is nu gebruikt om het lintje met kraaltjes om te knopen.


Dit waren m'n eerste lichtjes, alleen twee kleuren gebruikt en verder niks bijzonders. Toen natviltte ik nog maar heel kort en was allang blij dat het zover lukte.


Voor iemand die van zonnebloemen houdt, maakte ik dit lichtje. De binnenkant is geel, daardoor konden die punten bovenlangs zo geel blijven. De bloem is erop gelegd, niet geprikt.


Dit blijft een van m'n favorieten, het bloesemlichtje. de binnenkant is wit, de buitenkant roze in twee tinten met hier en daar een pluktje witte zijdevezels en een klein beetje groen. Hier heb ik wat te lang was omgeslagen en voorzien van kraaltjes.

6 opmerkingen:

 1. Leuk ! Wij zijn net met zijde bezig geweest...
  Fijne dag , groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige lichtjes Corina, en inderdaad de roze is ook mijn favoriet.
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke lichtjes ik zag dat Ingrid van vilt kierbels er ook mee bezig is, ik ga het ook eens proberen, de roze is inderdaad erg mooi. groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zeg, de roze is ook mijn favoriet!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg, vooral dat bloesemlichtje is een liefje. Ik heb hier nog ergens kakelbonte lontwol(?) liggen, misschien dat ik dit ook eens proberen ga.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk, je lichtjes! ♥ Barbara

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!