zondag 14 maart 2010

Guimpe haakwerk


Wat ik ook wel erg leuk vind om te doen, is guimpe-haken. Dat doe je met een guimpevork en een haaknaald. Het komt er niet zo vaak van als ik zou willen, maar deze sjaal is volgens die techniek gemaakt met een verstelbare guimpevork op de grofste stand. Het was m'n eerste guimpe-project. De sjaal bestaat uit twee stroken die dan dmv vasten aan elkaar gehaakt zijn.

Hier is een detailfoto, dan kun je het beter zien (de kleur is in het echt wel een stukje levendiger dan op de foto):

8 opmerkingen:

 1. Leuke sjaal, leuke techniek!!!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corina,
  'k Heb weer al je werkjes eens bekeken, wat maak je mooie dingen.
  En zoveel verschillende technieken, knap hoor.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je een guimpvork hebt en er mee werkt! Leuk om die oude techniek weer te zien. ik vind het ook leuk om te doen. al is het erg lang geleden dat ik het heb gedaan.

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook sinds kort een tweede guimpevork. Ooit vroeger eens een eenvoudige aangeschaft van prym, maar toen sloeg het niet zo aan, en ik kwam er ook niet achter wat er allemaal mogelijk was. Nu heb ik een verstelbare vork, en weet veel meer vormen om een guimpestrook te haken, en verschillende manieren van verwerken. Komt ook omdat ik nu ook Iers lace haak, en het kan combineren met loomflowers en bezemsteel haken. Jammer dat het in Nederland zo slecht bekend is, fijn dat jij er aandacht aan schenkt op je blog, dat maakt mensen weer enthousiast.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook zo'n vork maar heb geen idee hoe het werkt. Er is ook heel weinig van te vinden.
  De sjaal zit er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die is ook gaaf! Toevallig zag ik vrijdag bij ons in de winkel twee gympvorken liggen, denk dat ik er toch maar iets mee ga proberen als ik het zo zie!
  Ziet er echt leuk uit!
  gr. Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kreeg verleden week van een vriendin een guimpevork. Ik had er in de jaren 70 wel van gehoord maar het is nooit op mijn pad gekomen tot verleden week. Alleen al vanwege de naam was ik er al die tijd wel nieuwsgierig naar. Dankzij YouTube weet ik nu ook hoe het werkt...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!