zondag 22 november 2009

Magic Pillow: voorbereiding


Er staat weer een groot project op stapel: een 'magic pillow', een (gequilte) deken voor op de bank met een zakje - als je 'm goed opvouwt past de hele quilt daarin en heb je een leuk kussen. Vandaag mezelf een poosje zoet gehouden met het bij elkaar zoeken van stofjes in de goede kleur, gelijk ook maar gekeken naar (sier)garens, bandjes en kantjes.


Ik wil daar veel verschillende blokken voor gaan gebruiken, heel verschillend niet alleen van ontwerp, maar ook van materiaal en maat, wat stitcheries en misschien nog wel andere technieken. Misschien leer/probeer ik de applicatietechnieken ook nog wel, en wie weet wat ik nog tegenkom. Om het geheel toch rustig te houden, beperk ik me qua kleuren: van wit tot chocoladebruin en alles wat daar tussen zit. Toen we het vouwgordijn lieten maken, heb ik gelijk om de reststof gevraagd en die als uitgangspunt genomen. Van de andere gordijnen heb ik ook nog stofjes - zal best niet altijd de makkelijkste stof zijn om te verwerken. Al wat stofjes van de KreaDoe meegenomen (op de gok - ja, de kleur was nog goed ook!)

Het zal zeker een meer-jaren plan worden! Ik ben net zo benieuwd als jullie hoe het er uiteindelijk eruit zal zien. Het zal wel vrij persoonlijk worden.

1 opmerking:

  1. Ik ga er ook aan beginnen en kom zo bij jou terecht! Fijne blog...en heb je een foto van het resultaat?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!