zaterdag 21 november 2009

Het jaar rond

Op een internetclub hadden we eens afgesproken dat iedereen elke maand een kabouter zou maken. Het leek me leuk als ze samen dan ook een soort serie zouden vormen. Ik heb het patroon van de Herfstkabouters van Mieke Stender gebruikt als basis. We begonnen in de herfst, dus de eerste kabouters konden dicht bij het patroon blijven. Januari is gemaakt in winterse kleuren, mantel en muts van zelfgevilt vilt. Februari ook van zelfgevilt vilt, met het idee dat dan de bloembollen zich gaan roeren. Maart is een narcis, April de bloesem (met kleine bloemetjes van frivolité, in Mei leggen alle vogels een ei, dus die heeft een vogeltje op de hoed, Juni met vlinders, Juli als een aardbei, Augustus als zee, met kleine schelpjes als decoratie, September als pompoen, Oktober een vliegenzwam, November donker met een spinnenweb en een spinnetje van frivolité en dan December met het rood van Sinterklaas en Kerst.

Toen ik later eens begon aan het pakketje van atelier Pippilotta, de Bollebuikjes, ben ik daarbij ook doorgegaan in diverse kleurtjes. Niet zo strak per maand verzonnen, maar het werd uiteindelijk toch een serie van 12.

3 opmerkingen:

 1. O wat mooi, wat een leuke rij met popjes en van elke maand een, echt schattig !
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk!! Echt schatjes om te zien. Ga je ze als groep neerzetten of wissel je ze iedere maand?

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ze net af waren, hebben ze een heel tijdje samen gestaan, Miriam, maar nu staan ze bij de tafel waar ze bij passen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!