maandag 25 oktober 2021

Armbandje (gratis patroon)

 


Nu was ik laatst mijn armbandpatroontjes opnieuw aan het haken, vind dat altijd wel prettig als ik er nog eens doorheen ga, voor ik ze vertaal naar het Zweeds. En kennelijk was ik met iets teveel tegelijk bezig, want het werd niet zoals ik het toen had bedacht, maar ik vond het effect eigenlijk wel zo leuk.

Dus vandaag heb ik een variatie voor jullie:

Haak 43 / 51 lossen (kinder / volwassen maat, of meet om je pols, de eindjes moeten elkaar raken, als je de lossensliert losjes om je pols legt, voor een aansluitende armband, wil je ‘m wat ruimer dan haak je nog wat lossen extra, let erop dat het een oneven aantal is)

1: Begin bij de 3e losse en haak in elke losse een stokje, het mooiste is om in het dwarslusje aan de onderkant te haken, onder de v-tjes dus.

2: 2 lossen, draai, reliëfstokje voor, reliëfstokje achter, herhaal tot het laatste stokje, half stokje in de laatste steek

3: 2 lossen, draai, reliëfstokje achter, reliëfstokje voor, herhaal tot laatste steek, half stokje in de laatste.

Nu haken we het knoopsgat, haak 2 lossen, 1 half stokje in de korte kant naast de lossen, 2 lossen, 2 stokjes samen haken aan het eind van de korte kant. Draai, 2 vasten in het lossenboogje, 1 halve vaste in de laatste steek en hecht af. Werk de eindjes weg en naai een passend knoopje op de andere korte kant.

Veel haakplezier! 

Het oorspronkelijke patroon (3 patroontjes eigenlijk) vind je op Breiclub en de Zweedse vertaling van alle vier de patroontjes op Haga Handarbete. Hier op de foto zie je alle varianten.

Als je je armbandje toont op social media, zou ik het super leuk vinden als je me tagt #handwerktuin, altijd leuk om te zien wat jullie maken!

En als altijd, ook op gratis patronen rust copyright, je mag linken naar dit patroon, maar het patroon niet overnemen en zelf publiceren/verkopen. Gemaakte items verkopen heb ik geen problemen mee.

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!