donderdag 28 mei 2020

Schaduwbreien en meer


Het is een beetje toveren, dat schaduwbreien, met slimme afwisseling in rechte en averechte steken, lijk je slechts een gestreept lapje te zien, maar kijk je dan van onder af:


Een huisje met een hartje! Een van de testers kwam met dit idee, en het huisje verwijst naar het studentenhuis van haar zoon, die ze nu niet ziet. Voor mij staat het voor ons huis in Zweden, waar we zo fijn wonen, maar waar ineens alle familie onbereikbaar is.

Dit was lapje 21 van Nana's KAL. Lang geleden maakte ik een uiltje op deze manier:



Die heeft ook een plekje in een deken, maar dan een quilt met allerlei andere handwerktechnieken, zie label Magic.


Lekker zonnig als ik dit schrijf, dus even buiten uitgelegd. (Ik gebruik nogal vaak de schema-functie van blogger, vaak schrijf ik op één moment alle blogjes van de week bijvoorbeeld.)

Deel 22 wordt een beetje anders, want de vorm van de deken wordt interessanter dan alleen maar vierkantjes. Daar kun je alles over zien vanavond in het VIB, dit wordt in elk geval een stukje rand. Ik zat er wel ff mee te stoeien, vanwege de herhalingen in het patroon, maar ik heb het uitgeschreven voor mezelf, en nu breit het lekker weg, gisteravond op de bank al een heel stukje verder gebreid dan op deze foto van begin van de avond.


Wie ook breit aan deze deken... veel plezier! Ik geniet er erg van, de Vib-jes, het testen, de enorme verscheidenheid aan steken en technieken, en ook de vele herinneringsdingen die er intussen in zitten.


1 opmerking:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!