vrijdag 1 mei 2020

En nog een Tolkien blokje


Deze keer reizen we naar Helm's Deep, een paperpiecing blok van Regina Grewe, net als de andere blokken gevonden op Fandom in Stitches. De blokken zijn 18x18 cm. Het laatste blok om te maken ligt al klaar, wordt wel een lastige met veel kleine stukjes.


Foto's zijn wat bleekjes met dit bewolkte weer. Maar dit is ongeveer hoe het er uit komt te zien. Kan best zijn dat ik de indeling weer wijzig met het laatste blok erbij. Ik probeer de kleurvlakken en stofjes en licht-donker contrasten zo goed mogelijk te verdelen en toch ook nog soort van een volgorde aan te houden...


Met de tussenbanen wil ik ook nog iets creatiefs doen, en ik zoek nog naar ornamentjes om te maken (in welke techniek dan ook) en er dan op te naaien, zodat het strakke blokken beeld doorbroken wordt. Dus heb je nog ideeën: laat het me weten!

5 opmerkingen:

  1. Wauw, echt mooi en wat ben je al ver. Ik weet niet zoveel over Tolkien, maar de blok met dat ze allemaal achter elkaar aan lopen, knap hoor.
    nog veel plezier met de laatste blok. Is frivolité misschien iets om de strakke blokken te doorbreken? Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Looks like it is going to be a beautiful quilt, and lovely story 💐

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Via het Forum voor Quilters kwam ik bij Regina Grewe en zag daar patroontjes voor een Hobbit quilt. Ik had je de link willen sturen naar deze patronen, maar zie dat je er al mee bezig bent :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig, ja die Hobbit blokken heb ik allemaal gemaakt plus een aantal van Lord of the Rings.

      Verwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!