zondag 24 mei 2020

Tijd voor wat fotootjes


Het voorjaar gaat gewoon door, en het is nu super lang licht. Het weer is wisselend, soms best mooi, en kunnen we eten op het terras onder de parasol, maar de laatste dagen ook wel veel regen. Prima klusweer, want ja, we hebben 'vakantie', klussen dan maar, nu we niet onze familie in Nederland kunnen bezoeken. Of een avondwandeling door het bos:




Ik ging ca. 19.45 uur de deur uit en was ca. 20.45 weer terug.


Zo fijn dat dat gewoon kan, de deur uit en gelijk het bos in, zonder ook maar iemand te zien. En alleen maar het geluid van ongelooflijk veel vogels. Afgelopen weken nog weer twee nieuwe gevederde gasten in de tuin ontdekt, geen idee hoe ze heten, hoop dat ik ze nog vaker zie.



Magisch veenpluis










Dit is trouwens een slak van de goede soort, deze eet o.a. die kleine grijze slakjes die zo graag m'n groente en fruit opvreten.






Een en al bijen en hommels van diverse soorten vliegen af en aan tussen de paardenbloemen (in de tuin, dat dan weer wel, de cava's krijgen het niet bij gegeten ;-) ).


Klein beetje bloesem achterin de tuin, dacht eerst dat die van de buren waren, omdat ze net achter het hekje staan, maar die grond blijkt nog van ons te zijn.


We hebben de verrotte vloer in de houtschuur gerepareerd/vernieuwd, kunnen we tenminste het hout er in brengen zonder bang te zijn door de vloer te gaan. Het eerste vrachtje (ca 8 m3) ligt er al in, nog 2 vrachtjes te gaan...


Eindelijk nu ook nachten zonder vorst, tijd om alle kweeksels naar buiten te brengen, te laten wennen en de planten.


Zonneschijn en nat... morgen weer wat... gisteren was het ook hagel, vandaag alleen regen. Gelukkig hebben we binnen ook nog genoeg te klussen.


Wel mooi dat lichte lentegroen tegen die donkere luchten als de zon ook nog schijnt... 


Er bloeit nog van alles, bij het laatste bezoek uit Nederland hier in november, kregen we een mooi pakket met bollen, en daar genieten we nu elke dag van.


2 opmerkingen:

  1. Het voorjaar is echt losgebarsten! En heerlijk,die regen,bij ons in Nederland is het weer erg droog. En wat heerlijk om zomaar het bos, de natuur in te kunnen lopen. Geen gedoe over virussen aan het hoofd, alleen zien hoe de natuur gewoon haar gang gaat.
    Het bollenpakket is goed opgekomen, leuk om toch iets uit Nederland bij je te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe mooi is het daar wel niet waar je woont, om jaloers op te worden!!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!