donderdag 19 november 2015

Peperkoekmannetje


Al heel lang wil ik een peperkoekmannetje maken. Misschien wel door het leuke boekje dat mijn moeder daar vroeger over voorlas. Vandaag was ik bij mijn zusje met dl, en die kreeg slaap. Dus daar op bed gelegd, en zowaar sliep ze lekker door. Maar ja, ik had natuurlijk niks te handwerken meegenomen. Gelukkig heeft mijn zusje ook nog wel wat op voorraad, en zo kwam dit onder mijn handen vandaan. Dat was even genieten zeg, een klein plannetje verzinnen, uitvoeren, en het nog af krijgen ook.

Mocht je je afvragen hoe ik dat golfrandje heb gedaan, ik heb dat contour eerst gequilt (rijgsteekjes gemaakt dus), en ben daarna met een dikke katoenen draad van buiten naar binnen onder die steekjes door gegaan.

We hadden laatst lekkere Zweedse pepparkakor in huis gehaald en van gesmikkeld, tja, toen kon een peperkoekmannetje helemaal niet meer uitblijven. Mijn zusje was druk met kerstdecoraties, en had wat contouren (sterren, boompjes en zo) uitgeprint, waaronder deze. De uitvoering heb ik zelf zo'n beetje verzonnen.  Kan straks mooi in de kerstboom.

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk... Weet je wat ik eerst dacht toen ik de foto zag?
  Een mannetje van chocolade...
  Jullie hebben wel snel een superplannetje bedacht hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukerdje, hij ziet eruit om op te eten! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk! En wat heerlijk om dit samen met je zus te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love this little guy and you did a great job with him too!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!