maandag 17 oktober 2011

Lampionnetje


Vorig jaar al geknipt en nu had ik ineens zin in een snel tussendoor maaksel, dus deze maar eens uit de voorraadbak gegraaid. Het gezichtje was snel gemaakt, en de rest hoefde alleen nog maar in elkaar gezet. Het Lampionpoppetje is een patroon van de Witte Engel. Heel makkelijk te maken, dus ook zeker geschikt voor beginners. Hmm... van de week toch maar eens een echte herfsttafel maken in huis...
In de tuin had ik alleen nog dit ene lampionnetje, met het oranje al helemaal weg, alleen de kale nerfjes nog, oranje en wel en het besje zichtbaar. Gelukkig had ik er al een paar naar binnen gehaald, die liggen nu nog mooi te wezen op een herfstschaal. En hun eetbare verre neef heb ik nog wel, de ananaskers (Physalis peruviana), die vallen er nu af en smaken nog heerlijk! Zeker nu dat nog zo'n beetje het enige verse fruit is.

8 opmerkingen:

 1. Wat een lief gezichtje heeft Lampionnetje...
  Dat vind ik altijd het moeilijkst; emotie weergeven op zo'n snuitje. Maar het is wel heel belangrijk anders worden het van die tut-mina's.
  Ik vind dit Lampionnetje een heel zonnig herfstpoppetje. Gebruik je wolvilt of synthetisch? Volgens mij zit er een hoop verschil in. Ik heb hier allemaal synthetisch liggen, maar overweeg toch t.z.t. ander vilt aan te schaffen.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corina,
  Schitterend is je lampionnen popje, prachtig.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi door de oranje kleur is het heerlijk herfst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieverdje, Corina. En wat Elizabeth al zei: prachtig snoetje! heel belangrijk, want daar valt of staat de uitstraling mee. Ik wist niet dat de lampion ook een eetbare neef had... En je logje over de boksdoorn heb ik naar mijn tuinvriendin doorgestuurd... Die heeft al 2 jaar een boksdoorn staan om eens te proberen, maar er is nog steeds niets aangekomen... alleen maar meters ranken. Wie weet moet ze nog een jaartje geduld hebben.
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zeer mooi gedaan, prachtig

  Mvg Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schatje, je lampionnetje in het echt is ook heel mooi met de nerfjes zichtbaar!
  Groetjes, Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is prachtig, vrolijk van kleur én realistisch. Naast ananaskers zijn er hier ook nog een paar frambozen, maar dat zullen wel echt de laatste zijn van dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig die lampionnetjes van vilt :)
  Hier staan ze knaloranje in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!