vrijdag 12 november 2010

Experimenteren met weven op stokjes


Laatst eens een stokjesweefraam gekocht (hier), een grappig ding die je op de tafel klemt en waar je op kunt weven. Leek me wel handig voor de bewoners van het verzorgingshuis waar ik werk. Maar dan moet ik het natuurlijk eerst zelf uitproberen! Ik vond nog een kluwen dikkere wol, waarschijnlijk een overblijfsel van een kussen of zo. Een beschrijving hoe het werkt vind je hier, maar ik zal ook even wat foto's laten zien hoe het eruit zag toen ik nog bezig was...


Let niet op wat eronder hangt te bungelen, dat waren een paar proefdraadjes die ik later weer uitgehaald heb. Voor de kettingdraden heb ik vissersgaren gebruikt (tja, je krijgt wel eens wat). Ik heb maar de helft van het aantal stokjes gebruikt, de hele lat die je met klemmen aan je tafel/bureau vastmaakt, is 50 cm.


Je weeft tot de stokjes vol zijn, en dan haal je ze los, trekt de kettingdraad er door heen tot je het stokje weer terug in z'n gaatje kunt steken. Als ze allemaal los zijn geweest, ziet het er zo uit:


Nog een serie verder:Aan het eind alles losgehaald, en toen kwam het lekkere werkje van al die draadjes afwerken...


Ik vermoed dat het garen voornamelijk uit wol bestaat, wat me op het idee bracht het lapje te laten vervilten in de wasmachine. Hij zit nu bij de handdoeken, in een waszakje, in de machine. Ik ben heel benieuwd hoe die daar uit zal komen!

1 opmerking:

  1. Corina,
    I love that you got this thinking of clients where you work. But as a good worker first you had to test it. The more you do this, the better you will get. Now you can make cloth to do anything you want. That's so cool. Plus you can teach your clients at work too. Now that's sharing!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!