zaterdag 15 mei 2010

Boeketje


Manlief zegt altijd dat ik van hem geen bloemen krijg, als ik ze wil moet ik ze zelf maar uit de tuin halen... Tja, eh... nou ja, bij deze dan. Tijdens mijn afwezigheid groeide het onkruid gewoon door. Net er een grote emmer vol uit gehaald (ben nog niet halfweg!), en kwam boterbloemen tegen. Vroeger plukten we die op de zondagse wandeling voor m'n moeder. Grote veldboeketten brachten we mee.

Dus nu vond ik het zonde om de boterbloemen in de container te gooien, er het een en ander bijgescharreld en zo heb ik toch een bosje bloemen op de vaas. Ik vond de laatste twee narcisjes, nepeta (kattenkruid) en stukjes rabarberbloemen (ik had nog nooit gezien dat die zo spectaculair kunnen bloeien).

4 opmerkingen:

 1. Hoi Corina,

  Zal ik je fffff komen helpen met ''onkruid'' wieden?

  Zo'n leuk boeketje zie ik het liefste!

  Kocht ook eens zo'n dikke rabarber stengelbloemknop, maar toen die op de vaas open ging begon het vreselijk te stinken in huis....


  Krijg wel eens bloemen van Har....maar voordat hij naar de bloemist gaat moet ik precies uitleggen wat voor kleur,naam van bloemen,hoe het boeket gebonden moet zijn,hoelang de stelen, wat er perse niet in mag enz.

  Nou.......op die manier gaat de spontaniteit er wel vanaf;-)hi,hi.

  De grote bossen zonnebloemen van de markt brengt hij wel voor me mee,hij weet.... da's altijd goed van die zonnige gezichtjes.


  Maar......dat is mijn eigen schuld want ik ben heel kieskeurig wat bloemen betreft.
  Heb het liefste iets veldboeket achtigs.

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bos bloemen is een plaatje! Jammer dat zo'n "wild" boeket meestal maar heel kort goed blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig boeketje Corina, het is toch eeuwig zonde als zoiets in de groencontainer verdwijnt? Fijne zondag, groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig boeket! En een mooie foto! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!