zondag 21 februari 2010

Bomen


Gistermorgen belde m'n vader of het goed was dat hij een vracht compost kwam brengen - even aan de praat, wij waren nog op zoek naar amberleibomen, heeft hij via een kennis wat gevonden. Ze zijn nog wel heel jong, maar goed, wij zijn wel geduldig, laat ze maar op hun gemakje groeien. Hij heeft gelijk ook geholpen met het verwijderen van de conifeer die er nog uit moest. Je ziet het stammetje nog staan, daar komt nog een ornament op of zoiets.

De liquidambars doen ook netjes wat ik voor ogen had, als je binnen zit, kijk je nu veel meer naar de eigen tuin en minder eroverheen naar de buren. De conifeer hield kennelijk best veel licht tegen in een kamer die toch al op het noordwesten ligt. Toen ik weer binnen kwam na het omzagen van de boom, viel me gelijk op dat het veel lichter is! Je kijkt nu veel mooier de tuin in van binnen uit.

Dit gedeelte van de tuin wilden we dit jaar onder handen nemen, en dit is al vast een goed begin! Het stukje gras (het laatste restje van het gazon) moet er nog uit, de verse compost verspreid, de paadjes versterkt (je ziet ze wel links en rechts lopen. Net achter het gras staan de helleborusen die ik van de tuinbeurs meebracht. Langs het hekje met de buren komen ook nog wat struikjes. Niet omdat we last van ze hebben, maar wel omdat je vanaf die kant erg op het terras aan de westkant kijkt. Beplanten van dit stukje tuin wordt nu ook makkelijker, er was eerst vrijwel alleen schaduw, maar nu de conifeer weg is, kunnen er wat meer zonliefhebbers/halfschaduwplanten gedijen.

4 opmerkingen:

 1. nu werken in de tuin en binnen een paar weken heerlijk genieten van alle bloemen en planten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he, een nieuwe lente een nieuw begin!

  En bij jullie is het begin er al!!

  Bij ons regent het pijpestelen, maar de sneeuw is weg....eindelijk!!

  Zou het nu dan echt zover zijn?

  Fijne avond, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet ik nog te vragen hoe jij dat voor elkaar kreeg met die 3 kolommen!!

  Ik heb nog wel een link staan, maar dat si erg lastig.
  Heb jij een makkelijkere manier?

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Thea, die vraag krijg ik meer. Ik heb gekeken of ik je ergens kon mailen, maar dat kon ik zo gauw niet vinden. Dan maar even zo.
  Via deze link http://webtalks.blogspot.com/2007/04/downlaod-three-column-new-blogger.html kun je een layout met drie kolommen uitzoeken. Het is even omslachtig, maar het werkt wel. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!