Zoutdeeg was iets wat ik al langer eens wilde uitproberen. Dus ik kocht het goedkoopste meel (waar ik normaal niet mee bak, ik wil liever volkoren of spelt) en een pak zout stond er nog van toen ik zout nodig had om wol te verven (lang geleden) en maakte een receptje. Dochter kreeg de helft en ik de andere helft, om mee te experimenteren.
Het viel me niet helemaal mee, teveel gewend aan fimo klei vermoed ik. Met dit deeg (klinkt ineens gek, in het Zweeds is het veel minder raar om het woord deeg te gebruiken voor klei) kon ik veel minder precies werken, en ook behield het niet helemaal de vorm tijdens het bakken.
De dag erna schilderden we onze knutsels met hobbyverf en dat was erg leuk om te doen. Vervolgens bleken de figuurtjes erg fotogeniek in het bos...
Deze zakte tijdens het bakken door het gewicht van de muts achterover, en daarom zit hij op een steen gelijmd...
De andere twee houd je nog tegoed.
Wat een leukerds! Ze voelen zich duidelijk helemaal thuis in de Zweedse natuur.
BeantwoordenVerwijderenKnap gedaan hoor. Zoutdeeg laat zich niet zo heel makkelijk vormen, is ook mijn ervaring.
BeantwoordenVerwijderenVroeger maakten we veel van brooddeeg. (Ik denk dat dat hetzelfde is als zoutdeeg). Ik kan me nog herinneren dat het soms een verrassing was om te zien hoe de figuurtjes uit de oven kwamen.
BeantwoordenVerwijderenJullie kabouters zien er mooi uit!
(Misschien weet je het al, maar voor de zekerheid: de gebakken figuurtjes kunnen níet tegen vocht).
Is zoutdeeg hetzelfde als brooddeeg? Dat heb ik vroeger nl. weleens gedaan.
BeantwoordenVerwijderenHeel leuk om dat samen met je dochter te doen en ik vind de kabouters er goed uitzien. En de volgende dag nog de pret van verven...