maandag 9 november 2020

Gränna


Nog even een serie foto's vanuit Gränna, aan het op een na grootste meer van Zweden, het Vättern meer, op ca. 5 kwartier bij ons vandaan. Van de zomer waren we daar al eens langs gekomen, maar toen was het veel te druk om daar te gaan kijken. Nu (2 weken geleden) in de herfstvakantie was het rustiger.


Gränna is bekend om z'n veerpont naar het eiland Visingö en polkagris, van die zuurstokken. En hier is de dame die daarmee begon:


Gränna ligt tegen een bergwand aan, en je kon omhoog, dus dat wilden we dan wel eens even doen.


Het was een flinke klauter omhoog, maar wel de moeite waard.






Boven was het hembygdspark, een soort van openlucht museum met een verzameling oude huisjes. Uiteraard was daar nu niks te beleven, maar je kon de huisjes wel van de buitenkant bekijken.









De winkelstraat is vol met kleine snoepwinkeltjes waar ter plekke de zuurstokken gemaakt worden en je bij sommige dit ook zelf kon proberen. Super leuk maar nu even niet.



En weer terug naar huis langs het Vättern meer. Op z'n breedst is hij 31 km breed en 135 km lang!

4 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor de mooie foto's van het Zweedse land. Ik hoop toch zo dat wij er nog weer een keer naar toe kunnen voor een vakantie.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's en verhaal.
    Zo lijkt het net of ik op vakantie ben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige buurt toon je ons daar weer! Zweden heeft me altijd al aangetrokken, al ben ik er nog nooit geweest helaas. Maar jij deelt het met ons door je verhaal en je mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!