dinsdag 28 juli 2020

Pop


Via een Zweedse haak-facebook groep kwam de tip dat in de Hemmets Journal, een populair weekblad een poppenpatroon stond. Wat ik ervan zag, zag er leuk uit, dus de eerstvolgende keer in de winkel dat blad opgezocht (Nr 7, van 6/2 2020) en al een paar maanden lag het blad te wachten op m'n doos met katoen... Nu was ze dan eindelijk aan de beurt.


De pop wordt aan een stuk gehaakt, dus niet meer vastnaaien naderhand. Behalve het haar dan uiteraard. Armen en benen worden er plat (dichtgevouwen) aan gehaakt. Voordeel hiervan is dat ze goed kan zitten, staan is daarmee wel weer lastiger. Maar zeker als je dit patroon voor een kind maakt, is dit wel beter.


Ze was leuk om te haken, Falkgarn Emma 8/4 gebruikt voor het huid-gedeelte, en alles met haaknaald 2,0 mm. Ik heb alleen het gezicht naar eigen inzicht gedaan, i.p.v. knopen als ogen.


Even lekker zonnen bij de beek.

De basis kun je ook gebruiken voor een jongetje, en daarvoor staan ook twee sets kleding in het blad, misschien doe ik dat nog wel eens. Vond vooral het suikerbakkertje (naar een populair kerst-/lucia liedje) wel erg leuk ook.


Meer poppen/amigurumi nieuws is misschien wel te vinden via:

3 opmerkingen:

  1. Ik vind dit zo'n leuk popje. De kleurtjes van het jurkje zijn ook zo leuk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach wat een lieverd. Ik vind haar gezichtje erg goed gelukt. En een vriendje voor haar is natuurlijk altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!