donderdag 18 juni 2020

De randen van de deken


Beide randen groeien gestaag. Toevallig zijn ze even lang. Want rechts kan ik gewoon in eigen tempo door breien, maar links gaat in het tempo van de blokken. Voor links is er een spannend blok bij gekomen met keltisch kabelen, leek even heel ingewikkeld, maar gelukkig is Nana super goed in uitleggen en beschrijven, dus kwam het helemaal goed. Erg leuk om een keer gedaan te hebben. Ik zie mezelf daar nog geen enorme sjaal breien in deze techniek, maar je weet maar nooit. Leuk en leerzaam in elk geval:


En yep een foutje in de slinger links, grappig dat een andere tester precies hetzelfde fout had gedaan, het stond toch echt goed in het patroon.


Die van vandaag wil niet lekker op de foto, een stukje driekleurig linnensteek weer. Ik heb een zelfstrepend sokkengaren gebruikt bij de twee kleuren die ik op de naald had, en die een voor een verwisseld voor wat anders. Beetje rommelig effect, maar okay. Dat sokkengarentje was een restje van sokken die mijn oma breide voor mijn dochter, in verschillende maten, alleen de grootste kan ze nu nog aan. Oma is intussen 94, maar heb ik al meer dan een jaar niet gezien, het geplande bezoek kon niet doorgaan en nog steeds is niet duidelijk wanneer het wel weer zal kunnen...

Voor het volgende blok is er weer een nieuwe techniek, iets wat al heel lang op m'n lijstje stond om te leren. Leek me super moeilijk, maar valt eigenlijk reuze mee... en meer verklap ik niet!

1 opmerking:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!