dinsdag 3 maart 2020

Annabelle


Een 'affo' voor deze dinsdag poppendag, Annabelle, naar patroon van Adrienne Verstraten, is helemaal af. Eerdere blogposts hierover vind je HIER, en HIER.


De jurk heeft ze al een paar weken, met daaronder een soort van korte legging. Die sluit met knopen, zodat hij ook uit kan over haar niet al te kleine voeten ;-) .


En intussen heeft ze ook haar muts, schoenen en vest. En natuurlijk het konijntje dat hoorde bij deze Bloesemset.




Dochter was betrokken bij het uitkiezen van de kleuren. Alleen het garen voor de pop zelf en voor de jurk hebben we er speciaal voor gekocht in Gislaved (Chrimano Design), de rest komt uit de voorraad. Er zijn verschillende diktes en kwaliteiten gebruikt, en ook verschillende haaknaalden, van 2,75 tot 1,75 mm.


Dit was wel het meest uitgebreide poppenwerk dat ik heb gedaan. Vond het zelf ook wel heel leuk met de extra dingetjes als kraaltjes, knoopjes en kantjes. Hier en daar ben ik ook best wel van het patroon afgeweken, de jurk vond ik veel te wijd worden en kreeg minder meerderingen, de haartjes haakte ik zelf, zonder patroon (de originele versie heeft een kransje 'echt' haar onder de muts uit, maar ik wilde dat de muts wel af zou kunnen.) Ze is een slordige 35 cm groot. En ze valt zowaar enorm in de smaak bij dochter.


Misschien is er wel meer poppennieuws bij:

Angélique,
Blauw en zo,
Blauw Ruitje,
Celine,
Breimeisjes
Juffrouw Ooievaar,
Pauline,
Pippa's hus,
Ria,
Rita en
Sandra.

6 opmerkingen:

  1. Oh, wat is ze mooi! Je kunt wel zien dat het een hele tijdsinvestering was, maar Annabelle is dan ook wel heel bijzonder...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schatje is dit geworden lijkt me wel veel uurtjes werk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi is ze! Leuke details allemaal en ja, dat is veel leuker, dat het popje ook zonder haar muts mooi is!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh oh oh wat is dit een superschattige pop geworden!! Heel mooie kleedjes, muts en de haren vind ik super!! Ook het konijntje erbij is cute!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Annabel is prachtig.
    En schattige kleding en een mooi kapsel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is ze leuk en wat een leuk klein konijntje zit erbij. Geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!