zondag 24 februari 2013

Frivoliténaalden opbergen


Weet je nog dat ik meedeed aan de TatAlong van het blog Umi&Tsuri? Dat leverde dit frivolitéwerk op:


Ik had er al quiltstofjes bij gezocht, de vorm bepaald en de vierkantjes geknipt... eigenlijk wilde ik er een kussenovertrek van maken. En tegelijk liep ik na te denken over een manier om mijn frivoliténaalden beter te kunnen opbergen en ook nog qua maat uit elkaar te houden. Tijdens de laatste workshop verkocht ik naalden door, en onlangs bestelde ik nieuwe naalden bij (die verwacht ik binnenkort per post). En met z'n allen in een kokertje was nou niet bepaald overzichtelijk.


De al eerder geknipte vierkantjes zette ik aan elkaar. Zocht er vilt bij voor de binnenkant en beperkte de stofjes tot 2, de stofjes die ik uit Zweden meebracht. Op de voorgrond zie je mijn naalden zoals ze eerst bewaard werden.


Het was nog een hele klus het frivolité vast te zetten op de stof. En als je het dan even aan de kant hangt op weg naar een kop koffie, ben je zo je plekje kwijt...


Dit is de binnenkant, met onderaan een rij vakjes voor de verschillende maten naalden en een extra voor haaknaalden (die je nodig hebt voor de verbindingen). Het woord Frivolité bovenaan heb ik voorgetekend en in steelsteek geborduurd. De cijfers met stiksteekjes, zonder voortekenen.


Hier een detail. En je weet het hè, klik je op de foto's, dan zie je ze groter. Naaldje nummer 8 is in gebruik, en binnenkort zou ik alle maten compleet moeten hebben.


Links zie je de rozenhouten naalden voor dikke garens/koord. Die maten zijn in milimeters, net als breinaalden. De groene flap is bedoeld om te zorgen dat de naalden er niet via de bovenkant uit glijden. Onderaan in de bies zit extra stof verwerkt, zodat het (hopelijk) dik genoeg is, dat ook de dunne naaldjes er niet via de onderkant uit kruipen.


Ik was eerst van plan aan een kant een lint mee te naaien, maar om de een of andere manier heb ik dat niet gedaan. Ik ga er nog wel een lint op vast zetten, misschien met een leuke knoop of zo, zodat de hoes opgerold kan worden en zo makkelijk vervoerd. Alles is met de hand gemaakt trouwens, best een klusje, maar ook wel heel leuk om te doen.


Ik weet niet hoe goed je het kunt zien, maar in een hoek heb ik mijn initialen CJ gequilt en het jaartal 2013. Ik ben blij dat het Tischband frivolité kantje een mooie bestemming heeft gekregen, wat vinden jullie?

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk werkstuk is dit geworden zeg............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gigantisch mooi gedaan, Corina!
  Wat knap om alles zo op elkaar af te stemmen en schitterende details...
  Dit is echt zo jouw ding.
  Lekkere poes, zo herkenbaar dat ze op je plekje kruipen!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is heel erg mooi geworden zeg en handig zo al je naalden overzichtelijk bij elkaar.
  En tja de kat........ zo heb ik er dus ook een . Als je opstaat is dat ook wel een lekker warm plekje dat ze kan inpikken he!

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee om je frivolité werk op dit mapje te maken. Weet je meteen wat er in zit. Zit er schitterend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, Corina. (ik houd van 'mapjes')

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een betere bestemming had het niet kunnen krijgen! Wat heb je er weer een prachtig geheel van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een pronkstuk is het geworden. Hiervan zul je veel plezier hebben, zowel in het gebruik dan om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. c'est très joli et une idée de rangement intéressante, bravo !
  ancolie (France)
  dit is erg mooi en interessant opslag idee, bravo!
  akelei (Frankrijk

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!