maandag 12 november 2012

Chocolade truffels


Dit weekend maakte ik deze chocolade truffels, naar een recept uit een oud blaadje van de Super.

Je hebt nodig:
- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel roomboter
- 175 gram pure chocolade
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel poedersuiker

Breng de slagroom met boter aan de kook. Brokkel de chocolade, schenk de slagroom erover en roer tot de chocolade is gesmolten. Laat in de koelkast opstijven (dat duurt best wel lang!)
Meng de cacaopoeder met de poedersuiker en strooi een beetje cacaopoeder op je koude handen
Schep met een dessertlepel ca. 10 truffels uit het chocolade mengsel. Rol ze snel in de handen tot ovale truffels en rol ze door het cacao-suikermengsel.

Het duurde langer dan ik had verwacht voor het stevig genoeg was om de truffels te vormen, maar ze smaken heerlijk!

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!