donderdag 15 september 2011

Kippennieuws


Isa en Brownie, die bruine kipjes die we hadden, zijn terug naar hun eerste baasje, hoewel Isa best gezellig was als ze losliep, was Brownie haast niet meer te vangen en ze struinden het halve dorp af. Na het een heel tijdje gewoon met de twee brahma's te hebben gedaan, begon het toch weer te kriebelen. Nu vonden we iemand met ongelooflijk veel kippen in alle soorten en maten. Hij had diverse mogelijkheden voor ons, maar uiteindelijk werden het deze twee dames. Het zijn Marans, een frans kippenras dat heel donkere eitjes legt. Ze zijn heel rustig, merkten we daar ook al.
De vorige keer waren de brahma's kansloos tegen de kleine bruintjes, maar nu hebben ze het gewonnen. De vorige keer vond ik ze maar sulletjes, maar kijk, Blackie kan wel degelijk flink in de aanval. 
Die man had nog wel een geniale tip, sluit ze een paar dagen op in het nachthok. We hebben ze de eerste avond nog even los laten lopen - maar inderdaad, dat werd vangen. Ze hebben nu hun opsluittijd erop zitten, gisteren waren ze voor het eerst weer los en inderdaad, dat ging een heel stuk rustiger. Gisteravond hebben we er eentje moeten vangen (ging heel snel). Ze zitten nu zelfs haast liever in het hok naar buiten te kijken dan dat ze buiten rond lopen. Ze lijken het niet gewend te zijn. Vandaag mogen ze ook weer los, al moet ik gaan werken. Een beetje spannend vind ik het wel, zouden ze netjes in de ren blijven?

5 opmerkingen:

 1. Ik vind al je kippen zo mooi om te zien, hoop dat deze een beetje "rustig" aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is ook een mooi ras, hoor. Wij hebben al allerlei soorten gehad. Wij zijn ooit begonnen met Cochins, Twentse hoenders, Barnevelders, Welsumers, Noord Hollandse Blauwen, Plymouth Rock, Red Islanders......en nu hebben we Australorps. Dit is een zwarte, grote kip. Zo mooi met een groene gloed. Dit is ook een heel rustig ras.
  Veel plezier met je nieuwe aanwinst en hopleijk wennen ze snel!!!
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach wat leuk!!ze zien er mooi uit
  goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met je nieuwe kipjes. Hoop dat ze snel zullen wennen. FIjn weekend ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OOOH kippen! Gezellig joh :)
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!