zondag 4 september 2011

Idrija-kant les 1


Gisteren was de eerste dag van mijn Idrija-cursus van drie zaterdagen. De plaats Idrija ligt in Slovenië en er zijn wel meer vormen, maar wat wij hier leren is de versie met 6 paar klosjes en smalle bandjes. Bij deze kantsoort worden nauwelijks vullingen gebruikt, alles ontstaat door het gekronkel van het bandje. 


Ik was een beetje bang dat het te moeilijk zou zijn, zeker toen iedereen bij het voorstelrondje minimaal 10 jaar kloste en sommigen wel 20. Oef, ik nog niet eens een jaartje. Toch werd het zo goed uitgelegd dat ik het redelijk bij kon houden. Dit motief moet ik nu thuis af kunnen maken. En het huiswerk is niet alleen dat afmaken, maar 'm dan nog een keer helemaal zelf maken en ik moet blaadjes gaan oefenen, dat heb ik nodig voor de volgende les...5 opmerkingen:

 1. Prachtig geklost, Corina. Ik ben tot nu toe ook voornamelijk met Idrija-kant 'aan de slag' geweest, met wat variaties, maar ik vind het effect van die bandjes heel leuk. Succes met de blaadjes en de volgende les. Ben benieuwd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het ziet er prachtig uit, benieuwd of ik dat binnen een jaartje ook kan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je mooi geklost hoor. Zal best mooi zijn als die af is. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er al heel mooi uit. Je mag best trots zijn op je werk, en dat na een jaartje les. Petje af. Veel succes met de blaadjes. ben benieuwd hoe dat zal gaan
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!