woensdag 31 augustus 2011

Update poncho/rok


Laatst liet ik zien dat ik met een poncho was begonnen - intussen is ie zover. Was nog wel even lastig, de rand liet zich natuurlijk makkelijk breien op de rondbreinaald, maar de kleurtjes niet! Als je dan door wilt breien, blijkt de wol aan de verkeerde kant van het kleurtje te zitten. Ik ben toen toch maar heen en weer gaan breien, met een draad door waar ik draai, zodat het wel rond is (en ik straks geen naad hoef te sluiten). Als straks de kleurtjes klaar zijn, kan ik weer gewoon rondbreien in de laatste kleur.
Een ander probleempje dat ik tegenkwam, is dat ik geen breivisjes heb. Ik heb daarom maar kleine bolletjes gewikkeld voor elke kleur en die in het midden op tafel laten liggen, ik heb dit steeds op tafel gebreid ook, zodat de bolletjes niet zouden afrollen en in de knoop raken. Gelukkig kon ik al heel wat bolletjes afknippen voor ik het op moest vouwen om mee naar huis te nemen.


Zo zat ik te breien op die typisch Oostenrijkse hoekbank...
Ik zag wel een beetje op tegen de noppen, maar het stond goed duidelijk in het Bergère patronenboek, en ze leverden geen problemen op. Hier nog even een close-up van de noppen (en deze foto toont gelijk de kleur het meest 'echt')


4 opmerkingen:

 1. Wat een giga klus, maar wat wordt ie mooooooii!!!
  Knap, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, wat een náálden... dat duurt wel even voordat je rond bent. Maar het wordt wel heel erg mooi. Heel apart met die noppen. en prima opgelost met dat 'kleuren-inbreien'. Zo is het toch één geheel.
  Succes met de rest. Ben benieuwd naar het eindproduct.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je nog eens met allemaal kleine bolletjes zit, dan is er een trucje dat je vast wel van het kantklossen kent: maak geen ronde bolletjes maar wind het draad op rond je vier vingers en zet dit vast met een knoop net zoals je de draad op een kantklosje vastzet. Snap je wat ik bedoel? Ik ken de officiële naam voor zo'n kantklosknoop niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!